Élet-Stílus

Kiesett a Milan és a Valencia

A Tottenham és a Schalke jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. A Milan támadgatott a White Hart Lane-en, de nem bírt a tömörülő angolokkal, míg a Valencia jól kezdett, majd szép lassan kipukkadt a Schalke otthonában.

Londonban a Milannak nyernie kellett volna a továbbjutáshoz, ám Harry Redknapp a kezdeti fogadkozásaitól eltérően óvatos duhajnak bizonyult: a Tottenham kemény védekezéssel arra rendezkedett be, hogy a lehető legtovább óvja a Milánóban kiharcolt 1-0-át. Sikerült.

A Spurs védelme ritkán jött zavarba, s ha ez megtörtént, a lombard támadók – elsősorban Pato, bár a brazil legalább iparkodott – rendre hibáztak. Robinhónak is volt egy-két ígéretes lövése (ezekre az első félidőben Van der Vaart válaszolt), de Gomes igazából csak egy alkalommal került zavarba, akkor viszont a gólvonalon mentő Gallas a segítségére sietett.

Gelsenkirchenben a Valencia remek labdajáratással kezdett, és megérdemelten szerzett vezetést a Topal beadását arccal a kapuba küldő Ricardo Costa révén. Farfán viszont egy gyönyörű, a bal felsőbe tekert szabadrúgásból még a szünet előtt válaszolt, s a térfélcsere után már a Schalke volt a jobb.

A sérült Huntelaart helyettesítő Gavranovic röviddel a szünet után vezetést szerzett a hazaiaknak, majd a királykékek szép lassan szétfutották a spanyolokat. Aduriz két ziccert elpuskázott, de a hajrában Farfán még megtoldotta a különbséget: ekkor már eldőlt, hogy a Schalke lesz ott a legjobb nyolc között.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Tottenham (angol)-Milan (olasz) 0-0
White Hart Lane. Vezette: de Bleeckere (belga)
Sárga lap: Jankulovski (49.), Flamini (63.), Pato (64.)
Tottenham: Gomes – Corluka, Dawson, Gallas, Assou-Ekotto – Lennon, Modric, Sandro, Pienaar (Jenas, 71.) – Van der Vaart (Bale, 66.) – Crouch (Pavljucsenko, 83.).
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Jankulovski (Antonini, 70.) – Seedorf, Boateng (Merkel, 76.), Flamini (Strasser, 87.) – Robinho – Pato, Ibrahimovic.
Lövések: 6, illetve 11
Kapura: 1, illetve 3
Szögletek: 4, illetve 5
Szabálytalanságok: 16, illetve 16
Labdabirtoklás: 42%, illetve 58%
Az első mérkőzésen: 1-0

Schalke (német)-Valencia (spanyol) 3-1 (1-1)
Veltins-Arena. Vezette: Eriksson (svéd)
Gól: Farfán (40., 90+4), Gavranovic (52.), illetve Ricardo Costa (17.)
Sárga lap: Kluge (27.), Escudero (50.), Farfán (74.), illetve Mathieu (83.)
Schalke: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Escudero – Kluge (Sarpei, 81.), Matip (Papadopulosz, 60.) – Jurado (Draxler, 76.), Farfán – Raul, Gavranovic.
Valencia: Guaita – Bruno, Ricardo Costa, David Navarro, Mathieu – Topal, Banega (Costa, 70.) – Joaquin, Pablo Hernandez (Soldado, 64.), Mata – Aduriz (Jonas, 75.).
Lövések: 13, illetve 9
Kapura: 6, illetve 4
Szögletek: 7, illetve 5
Szabálytalanságok: 16, illetve 20
Labdabirtoklás: 42%, illetve 58%
Az első mérkőzésen: 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik