Élet-Stílus

BL: szakadék szélén a Milan – videó

A Milan hátrányból igyekezne feltámadni a White Hart Lane-en, de a Valenciának sincs könnyű dolga: a spanyoloknak csak úgy van esélyük, ha nyernek, vagy sokgólos döntetlent játszanak Gelsenkirchenben.

Az olasz listavezető Milan a második sansszal indul Angliában, a lombardok ugyanis csapnivaló játékkal vereséget szenvedtek a Tottenhamtől a San Siróban lejátszott első mérkőzésen.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján a statisztikák, és az első mérkőzés összképe alapján az angol ötödik helyezett a továbbjutás várományosa, ezzel együtt is a meglepetés-kategóriába kellene sorolni, ha a sorozat újonca búcsúztatná a korábbi hétszeres győztes Milant.

A Serie A éllovasa az “odavágón” kilátástalan futballt mutatott be, és csak a szerencsének köszönhette, hogy az érett védekezést és kontrajátékot bemutató londoniak mindössze egy góllal nyertek a Giuseppe Meazzában. Azon az összecsapáson ráadásul elvesztették csapatkapitányukat, Gattusót is, aki nekirontott Joe Jordannek, a Tottenham másodedzőjének, amiért utóbb négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Ibrahimovicék már a helyszínen edzettek (MTI/EPA)

Ibrahimovicék már a helyszínen edzettek (MTI/EPA)

Massimo Allegri együttese a bajnokság legutóbbi két fordulójában rendkívül fontos rangadókat nyert meg, előbb hazai környezetben a Napolit, majd idegenben a Juventust verte meg. Ugyanakkor a tréner a szerdai összecsapáson nem számolhat az olasz bajnokikon fontos szerepet játszó Van Bommellel, de Cassanóval sem. Az is a Tottenham sikerét ígéri, hogy a Milan legutóbbi 14(!) angliai vendégjátékán csak egyszer, hat évvel ezelőtt a Manchester United otthonában tudott diadalmaskodni, de a Spurs továbbjutását valószínűsíti, hogy otthonában nem ismer ellentmondást – a címvédő Intert például könnyedén, 3-1-re múlta felül.

“Amikor előnyből várod egy párharc visszavágóját, könnyen elbízhatod magad és bajba kerülhetsz” – nyilatkozta az óvatosságra intő Harry Redknapp, a Tottenham vezetőedzője. „Úgy kezeljük majd a meccset, mintha mi lennénk egygólos hátrányban, amúgy sem vagyunk egy védekező csapat. Támadó felállásban kezdünk, nekik esünk, aztán meglátjuk, mindez mire lesz elég.”

A londoniak a Premier League-ben legutóbb csak 3-3-as döntetlent értek el az alsóházi Wolverhampton Wanderers vendégeként, de sérülése után visszatért a pályára az együttes egyik legjobb játékosa, a walesi szélső, Bale. Visszatérővel Allegri is számolhat: az influenzából kikászálódó Pato kezdhet a bajnokságban szerepeltetett Cassano helyén. Egy ideig úgy tűnt, Boateng nem léphet pályára, az olaszok azonban annak ellenére nevezték, hogy még nem teljesen egészséges.

Redknapp: támadni fogunk (MTI/EPA)

Redknapp: támadni fogunk (MTI/EPA)

A ghánaira már azért is szükség lenne, mivel Pirlo és Ambrosini sérült, Van Bommel a Bayernnel már szerepelt a sorozatban, míg Gattuso a milánói “Simpson-mozdulat” miatt nem léphet pályára. Az olasz lapok a Seedorf-Flamini-Merkel középpályát valószínűsítik, az egyetlen nyitott kérdés, hogy az első meccsen lejátszott Antonini helyett Jankulovski megkapja-e a lehetőséget. Az sem kizárt, hogy a cseh szélsőhátvéd egy sorral előrébb, Merkel helyén erősíti majd a középpályás védekezést.

Az európai futball egyik leghullámzóbb teljesítményt nyújtó csapata ebben a szezonban a német Schalke, amely egy idegenben elért 1-1-es döntetlen után fogadja a Valencia együttesét. A statisztikák amolyan “ikszszagú” összecsapást ígérnek, miután spanyol ellenféllel szemben a Schalke legutóbbi tíz mérkőzéséből csupán egyet tudott megnyerni, míg a Valencia legutóbbi 13 németországi kirándulásán hasonlóképpen csak egyszer tudott győzni, ráadásul a legutóbbi négy alkalom egyformán döntetlent hozott.

Milan-Tottenham – összefoglaló:


Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Tottenham (angol)-Milan (olasz), 20:45
White Hart Lane. Vezeti: de Bleeckere (belga)
Várható kezdőcsapatok
Tottenham: Gomes – Woodgate, Dawson, Gallas, Bale – W. Palacios – Pienaar, Lennon – Van der Vaart – Defoe, Crouch
Milan: Abbiati – Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini – Merkel, Seedorf, Flamini – Robinho – Pato, Ibrahimovic
Az első mérkőzésen: 1-0

Schalke (német)-Valencia (spanyol), 20:45
Veltins-Arena. Vezeti: Eriksson (svéd)
Várható kezdőcsapatok
Schalke: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Escudero – Kluge, Matip – Jurado, Farfán – Raul, Gavranovic
Valencia: Guaita – Bruno, Ricardo Costa, David Navarro, Mathieu – Tino Costa, Banega – Joaquin, Mata, Pablo Hernandez – Soldado
Az első mérkőzésen: 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik