Élet-Stílus

Nehéz helyzetben az Újpest a kupában

A Kaposvár 3-2-re nyert az Újpest vendégeként, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé a Magyar Kupa negyeddöntőjének első meccsén.

Az újpestiek új kedvence, Lázár – aki a másfél héttel ezelőtt lejátszott Kaposvár elleni bajnokin duplázott (3-2) – ezúttal is betalált, negyedik felnőtt meccsén az ötödik gólját szerezte, ennek ellenére a lila-fehérek hátrányból várhatják az idegenbeli visszavágót.

A fiatal csatár 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba, ezzel a 32. percben egyenlített. A gólját Grumics találatai foglalták keretbe, a szerb csatár előbb öt méterről kapásból belsőzött a bal alsó sarokba, majd a kapunak háttal, bravúrosan csúsztatott a hálóba.

A szünet után az Újpest FC – amely a bajnokságban oda-vissza verte a Kaposvári Rákóczit – Ahjupera révén másodszor is egyenlített egy szöglet után, csakhogy Balázs nagyszerűen eltalált lövésével a vendégek végül a maguk javára fordították a találkozót, ráadásul a megsérült, bokáját fájlaló Grumicsot váltó Perics révén akár a továbbjutást is eldönthették volna Újpesten: a cserecsatár ziccert rontott, majd a kapufát találta el.

A Magyar Kupa negyeddöntőjének másik keddi találkozóján nem bírt egymással az MTK Budapest és a ZTE, a párharc 0-0-ról folytatódik majd jövő héten Zalaegerszegen.

Nyert a Loki

Az NB I-ben a 17. fordulóból elhalasztott mérkőzéseket pótolták Szolnokon, illetve Debrecenben. A sereghajtó 2-2-es döntetlent játszott a Pápával, míg a címvédő Loki hátrányból felállva, Czvitkovics 82. percben tizenegyesgóljával legyűrte a Paksot, ezzel november közepe óta először tudott nyerni a bajnokságban. Sikerével a Debrecen a hatodikról a negyedik helyre, éppen a Paks mögé jött fel a tabellán.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Újpest FC-Kaposvári Rákóczi 2-3 (1-2)
Gól: Lázár (34.), Ahjupera (60.), ill. Grumics (20., 38.), Balázs (64.)

MTK Budapest-ZTE FC 0-0

Monicomp Liga, 17. forduló:
DVSC-TEVA – Paksi FC 2-1 (0-0)
Gól: Éger (59., öngól), Czvitkovics (83., 11-esből), ill. Éger (57.)

Szolnoki MÁV FC-Lombard FC Pápa 2-2 (1-1)
Gól: Némedi (39., 63., utóbbit 11-esből), ill. Marics (28., 11-esből), Bárányos (73.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik