Élet-Stílus

A Barcelona ismét kiejtette az Arsenalt

A Barcelona remek mérkőzésen 3-1-re legyőzte a tíz emberrel küzdő Arsenalt, és ezzel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Tavaly szintén a katalánok búcsúztatták a londoniakat.

Úgy volt izgalmas a lefújásig a mérkőzés, hogy az Arsenal, amely 56. perctől emberhátrányban futballozott, egyszer sem (!) találta el a kaput a Camp Nouban.

A katalán csapat az első félidőben is nyomasztó fölényben játszott, de nem talált fogást a londoni csapat védelmén, néhány helyzet(ecske) mellett Adriano kapufás lövését tudta felmutatni. Ugyanakkor Busacca bíró néhány percet hosszabbított, és a ráadásban Fabregas könnyelműsége, valamint az ezt követő Iniesta-indítás után Messi átemelte a labdát a kivetődő Almunián, majd még a levegőben a hálóba lőtte. Nagyszerű gólt volt.

Az Arsenal spanyol kapusa egyébként a padon kezdte a meccset, de egy védés során megsérült Szczesny helyett már a 19. percben beszállt, és csapata legjobbja volt.
Messi tavaly négy, most két gólt lőtt az Arsenalnak a Camp Nouban (MTI/EPA)

Messi tavaly négy, most két gólt lőtt az Arsenalnak a Camp Nouban (MTI/EPA)

Az Arsenal az 52. percben a semmiből, Nasri szöglete után Busquets öngóljával egyenlített, és akkor továbbjutásra állt.
A Barcelona azonban fokozta a tempót, és a labdaelrúgás miatt második sárga lappal kiállított Van Persie-t elveszítő angol együttes nem is bírta a nyomást: előbb Xavi volt eredményes 13 méterről, majd két perccel később Messi értékesítette a Pedro által kiharcolt büntetőt, ezzel a nyolcaik gólját szerezte a Bajnokok Ligája idei kiírásában.

Az aranylabdás argentin támadó meccsen második találata, ha aranyat egyelőre nem is, de továbbjutást ért. A Barcelona egyébként akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, a helyzeteit azonban elpuskázta, így az utolsó pillanatig nem nyugodhattak meg a hazai hívek. A 87. percben Bendtner alaposan ráijesztett a barcelonaiakra, de ziccerben hosszan tolta meg a labdát, pedig ha betalál, az Arsenal készülhetne a folytatásra.

A keddi játéknap másik mérkőzésén a Sahtar 3-0-ra verte az AS Romát, ezzel simán, 6-2-es összesítéssel búcsúztatta az olasz csapatot, amely az új edző, Vincenzo Montella irányításával először nyelte le a vereség keserű piruláját. A 18. percben Hübschman sarokkal juttatta vezetéshez a házigazda Sahtart, amely egy elpuskázott római büntető (Boriello) és kiállítás (Mexes) után Willian pazar csavarásával (a laba a bal felső sarokban landolt) növelte az előnyét a szünet után, majd a hajrában Eduardo végleg a padlóra küldte az AS Romát, amely éppen a meccsnapon bontotta fel a tavaly nyáron 2013 júniusáig szerződtetett brazil Adriano kontraktusát. A Sahtar Donyeck fennállása során először negyeddöntős a legrangosabb európai kupasorozatban.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 3-1 (1-0)
Barcelona, Camp Nou, v.: Busacca (svájci)
Gól: Messi (45+3., 71., a másodikat 11-esből), Xavi (69.), ill. Busquets (52., öngól)
Kiállítva: Van Persie (56.)
Barcelona: Victor Valdés – Dani Alves, Busquets, Abidal, Adriano (Maxwell, 91.) – Mascherano (S. Keita, 89.) – Xavi, Iniesta – Pedro, Messi, David Villa (Afellay, 82.)
Arsenal: Szczesny (Almunia, 19.) – Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy – Diaby, Wilshere – Rosicky (Arsavin, 74.), Fabregas (Bendtner, 78.), Nasri – Van Persie
Továbbjutott: a Barcelona, 4-3-as összesítéssel.

Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Roma (olasz) 3-0 (1-0)
Donyeck, Donbasz Arena, v.: Webb (angol)
Gól: Hübschman (18.), Willian (58.), Eduardo (87.)
Kiállítva: Mexes (41.)
Sahtar: Pjatov – Srna, Csihrinszkij, Rakickij, Rat – Douglas Costa (Eduardo, 61.), Hübschman, Jadson, Mkitarjan (Alex Teixeira, 67.), Willian – Luiz Adriano (Marcelo, 75.)
AS Roma: Doni – Burdisso, Juan, Mexes, Riise – Taddei (Rosi, 46.), De Rossi, Perrotta (Caprari, 86.), Pizarro – Vucinic (Brighi, 65.), Borriello
Továbbjutott: a Sahtar, 6-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik