Élet-Stílus

Nagyobb az IQ-ja, mint a Villalakóknak?

A Villalakók által kitöltött intelligenciateszt felkerült az internetre, így bárki összemérheti velük a tudását.

Nagy feladat elé állították szombaton a Villalakókat a műsor készítői: a lakók ugyanis intelligenciatesztet töltöttek ki a kiválasztás előtt. Mielőtt a lakók nekiálltak volna a Mensa Hungarica tesztjének (itt kitöltheti), választ kaptak arra is, tulajdonképpen mi az intelligencia. A Villába érkező két szakember elmondta, az intelligencia a mentális teljesítményt méri, de nem abszolút értékben, hanem a többiekhez képest.

Kiderült az is, hogy a köztudatban keverik az okosságot a műveltséggel és az intelligenciával is. Mint az egyik szakértő rámutatott, aki művelt, még nem feltétlenül intelligens, mert lehet, hogy csak a memóriája jó. Hozzátették a 100 pontos IQ számít átlagos értéknek, aki 100 pont feletti tesztet ír, az átlagon felül intelligens, aki ez alatt teljesít, az átlag alatti eredményt ér majd el.

A Villalakók közül a legjobban Laci teljesített 105 ponttal, a leggyengébben pedig Szandika, ő 90 pontot ért el. Az RTL Klub honlapjára feltöltötte azt a tesztet, amit a Villalakók szombaton kitöltöttek, ezt most bárki kitöltheti és összemérheti intelligenciáját a Villa lakóival.

Így tesztelték intelligenciájukat a Villalakók:

AJÁNLOTT LINKEK:

IQ-teszt és kiválasztás várt a Villalakókra (RTL Klub)
Itt találja és töltheti ki az intelligenciatesztet (RTL Klub)
A Mensa Hungarica hivatalos weboldala (mensa.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik