Élet-Stílus

Ilyen lesz az új Ferihegyi központi terminál

Az ötlet egyszerűen modellezhető, olyan, mint egy behajlított tenyér.

Nem használt mintának egy meglévő repteret sem az Ybl-díjas tervező, Tima Zoltán, de mint elmondta, hatott rá a müncheni légikikötő rendje és a most elkészült Heathrow is. A majd 2 éves építkezés célja egyébként egy olyan „Égi Udvar”, mely jelképe lehet a 21. századi Magyarországnak, de fontos mozgatórugó volt a korszerűsítés és a vendégek vásárlásra ösztönzése is.

A kagylóhéjszerű épület felfrissíti a régóta változatlan Ferihegyi arculatot: a 2A terminált 1985-ben, míg a 2B-t 1998-ban húzták fel. A SkyCourt modern, behajlított tenyeret formázó épülete ezt a két terminált köti össze. Az épületet egyébként a világtrendeknek megfelelően világos, visszafogott színek uralják, átjárja a természetes fény.

Azzal, hogy megépült a SkyCourt, nő a kereskedelmi terület, olyan luxusmárkák nyitnak majd üzletet, mint a Hugo Boss, a Burberry, a Longchamp vagy Ralph Lauren. De lesz Swarovski ékszerbolt is. A kávézók és az éttermek a nemzetközi pályaudvarokon és reptereken megszokott módon egy galérián kapnak helyet, a bútorzatukat a reptér üzemeltetője központilag választotta ki, hogy az utasok kényelme mindenhol egyforma legyen.

Az Égi Udvar, vagyis a SkyCourt a tervek szerint március közepétől fogadja majd az utasokat: március 19-én és 20-án különleges programokkal és koncertekkel nyitja meg kapuit.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ilyen lenne az új ferihegyi utasfogadó (hvg.hu)
Sky Court Ferihegy: az ég hófehér udvara (hg.hu)
Bepillantás a Skycourt kulisszái mögé (vilagutazo.blog.hu) – galéria

Ajánlott videó

Olvasói sztorik