Élet-Stílus

Kuyt megtépázta a MU-t – videó

A várva várt Liverpool-Manchester United angol rangadó a házigazdák sima győzelmével zárult – a mesterhármast szerző Dirk Kuyt, és az ellenállhatatlanul futballozó Luis Suárez jóvoltából.

A mérkőzést a hazaiak kezdték határozottabban, a Liverpool már az első percektől beszorította a két legjobb középső védője – Vidics és Rio Ferdinand nélkül – próbálkozó MU-t. A nyomás eleinte kósza lövések – Suárez és Maxi Rodriguez – formájában jelentkezett, a vendégválasz sem késlekedett: a 16. percben Berbatov szinte a semmiből megkocogtatta a kapufát.

A 34. percben aztán Suárez ismét igazolta, hogy érdemes volt Angliába csábítani: balról indulva előbb Rafaelt hintáztatta meg oda-vissza, majd Smalling és Brown következett, s az alapvonalról visszapasszolt labdájára Kuyt érkezett menetrendszerűen. A holland öt perccel később már második gólját ünnepelhette: ezúttal fejjel győzte le Van der Sart.

Kuyt megtépázta a MU-t – videó 1

A félidő hajrájában Carragher kemény belépőért, Nani szimulálásért kapott sárgát – egy kis lökdösődés is belefért. Szünet után a MU igyekezett átvenni az irányítást. Előbb Rooney került helyzetbe, majd a kopasz támadó visszagurított labdájára Giggs érkezett, 12 méterről elegánsan lőtt, kevéssel fölé. A manchesteri helyzeteket viszont ismét hazai gólt követte. Előbb csak ijesztgetett az FC (Meireles éles szögből leadott lövésével), majd Suárez 19 méterről elcsavart a sorfal felett, Van der Sar kiejtette a labdát – Kuyt elé.

A hajrában is a liverpooliak futballoztak tetszetősebben, az utolsó percekben még Gerrard okos csavarása okozott pánikot, a United szerencséjére a labda elsuhant a bal felső sarok mellett – majd Giggs és Hernandez csak összehozták a szépítő találatot. A mérkőzés legjobb manchesterije jobbról emelt középre, ahol a mexikói támadó érkezett, s fejjel a jobb alsóba csúsztatott.

Az FC győzelmével a hatodik helyre lépett előre, a United maradt az első helyen, ám vesztett pontok tekintetében behozta az Arsenal – rossz ómen a listavezetőnek, hogy legutóbbi öt mérkőzéséből hármat elvesztett.

Liverpool-MU – Kuyt első gólja:

A Tottenham hiába vezetett szinte a teljesen második félidőben, a
hajrában kapott góllal csak 3-3-as döntetlent ért el a Wolverhamton
Wanderers vendégeként.

Premier League, 29. forduló:
Liverpool- Manchester United 3-1 (2-0)
Anfield, 44 753 néző. Vezette: Dowd
Gól: Kuyt (34., 39., 65.), illetve Hernandez (90+1.)
Liverpool: Reina – Johnson, Carragher, Skrtel, Aurelio (Kirjakosz, 24.) – Gerrard, Lucas, Meireles (Carroll, 74.), Maxi Rodriguez – Kuyt, Suárez (J. Cole, 89.).
Man Utd: Van der Sar – Rafael Da Silva (O’Shea, 76.), Smalling, Brown, Evra – Nani (Hernandez, 45.), Carrick, Scholes (Fletcher, 83.), Giggs – Berbatov, Rooney.

Wolverhampton-Tottenham 3-3 (2-2)
Gól: Doyle (20., 40., utóbbi 11-esből), Fletcher (87.), illetve Defoe (30., 35.), Pavljucsenko (48.)

Az élcsoport:
1. Manchester United 60 pont (63-30), 2. Arsenal 57 (57-27, 28 mérkőzés), 3. Manchester City 53 (45-25), 4. Chelsea 48 (48-23, 27), 5. Tottenham 48 (41-34, 28), 6. Liverpool 42 (39-36)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik