Élet-Stílus

Nem hibázott a Dortmund – videó

Bár a kapufákkal is szoros barátságot kötő egykori müncheni, Michael Rensing szinte az összes dortmundi lehetőséget megakadályozta, a listavezető BVB végül besöpörte a pontokat.

A toronymagasan listavezető Borussia Dortmund hazai pályán egygólos győzelmet aratott a Köln felett a Bundesliga 25. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. A meccsen mindvégig egyirányú volt a „forgalom”. A Dortmund támadott, a Köln védekezett, s ha a defenzíva hibázott, Michael Rensing védett – szinte mindent. Előbb Szubotics majd ideiglenes partnere, Felipe Santana veszélyeztetett, Lewandowski közelről fejelt fölé, míg Barrios lövését a gólvonalról tisztázták.

A szünet előtt azonban megtört a jég. Egy labdaátvétel után Lewandowski hagyta faképnél Pezzonit, s a bal alsó sarokba helyezett.

A Köln csak a térfélcsere után merészkedett előrébb. Novakovic lövésébe beleléptek, de a szlovén később még nagyobb helyzetbe került. Jajalo kiugratása után már csak Weidenfellert kellett volna legyőznie – nem sikerült.

A két kölni helyzettől eltekintve az történt a pályán, amit a fekete-sárgák akartak. A dortmundiak azonban rendre párharcot vesztettek Rensinggel: Grosskreutz, Szubotics, Santana és Lewandowski sem tudott kifogni a kapuson, akit ugyan Barrios megtréfált a 79. percben, a támadóval azonban a kapufa babrált ki (Sahin távoli kísérleténél a léc volt a megmentő).

Dortmund-Köln – összefoglaló:


A hajrára a legjobbját, Podolskit egy kisebb bokasérülés miatt elvesztő Köln már nem tudott megújulni, így a Dortmund tovább növelte előnyét a tabella élén: a BVB 15 ponttal vezet az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Leverkusennel szemben, a negyedik Bayern hátránya már 19 (!) pont.

Bundesliga, 25. forduló:
Dortmund-Köln 1-0 (1-0)
Signal-Iduna-Park, 80 720 néző. Vezette: Perl
Gól: Lewandowski (44.)
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Felipe Santana, Schmelzer – S. Bender, Sahin (Kehl, 90.) – M. Götze (Da Silva, 92.), Lewandowski, Grosskreutz (Blaszczykowski, 73.) – Barrios
Köln: Rensing – Brecko, Mohamad, Pezzoni, Eichner – Lanig, Petit (Ionita, 76.) – Jajalo, Podolski (Ehret, 54.), Clemens (Freis, 81.) – Novakovic

Az élcsoport:
1. Dortmund 61 pont (53-14), 2. Leverkusen 46 (50-34, 24 mérkőzés), 3. Hannover 44 (34-31, 24), 4. Bayern München 42 (50-30, 24), 5. Mainz 40 (37-30, 24), 6. Hamburg 37 (35-32, 24), …11. Köln 29 (31-43)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik