Élet-Stílus

Szávay és Nadal is visszatér

Öthónapos kihagyás jövő héten újra pályára lép Szávay Ágnes, és a spanyol Rafael Nadal ugyancsak visszatér.

„Úgy érzem, teljesen sérülésmentes vagyok, és már alig várom, hogy ismét versenyezhessek. Nagyon bízom abban, hogy jó lesz a sorsolásom, mert a sportág elitje indul az Indian Wells-i viadalon. Szerencsére a legjobbakat az első körben elkerülöm, mert ők erőnyerők a nyitó fordulóban” – nyilatkozta az MTI-nek Szávay, aki csütörtökön utazott el az Egyesült Államokba, a 4,5 millió dollár összdíjazású keménypályás tornára.

A rangsorban 40. magyar játékos hát- és gerincproblémái miatt szinte a teljes tavalyi évet fájdalomcsillapítókkal játszotta végig, idén pedig most szerepel majd tornán először.

A férfiak között világelső Rafael Nadal több mint egy hónapot hagyott ki – pénteken viszont ő is visszatér a pályára, a spanyol Davis-kupa-csapatot erősíti majd Belgium elleni mérkőzésen, a sorozat első fordulójában. Nadal első ellenfele az ATP-rangsorban 144. Ruben Bemelmans lesz. A spanyolok sztárja utoljára meglehetősen régen, 2009 decemberében, a Csehország elleni győztes döntőben játszott a Davis-kupában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik