Élet-Stílus

Gólfesztivált tartott az Arsenal – videó

A megismételt meccsen a favorit Arsenal gond nélkül jutott tovább a harmadosztályú, vendég Leyton Orienttel szemben az FA-kupában.

A nagy meglepetést keltő idegenbeli 1-1 után a megismételt találkozón, szerda este már „kijött” a tudásbeli különbség, továbbá az, hogy az Arsenalt és a Leyton Orientet – ha valamennyi osztály tabelláját összevetjük – több mint 50 hely választja el egymástól.

Nicklas Bendtner három góllal járult hozzá a hétvégi Ligakupa-döntőben az esélytelenebb Birmingham Cityvel szemben elbukott „ágyúsok” sima, 5-0-ás győzelméhez. A 23 éves dán csatár mesterhármasát Marouane Chamakh és Gael Clichy találata foglalta keretbe.

Arsenal- Leyton Orient 5-0

A 2005-ös FA-kupa-sikere óta rendre trófea nélkül maradt Arsenal menedzsere, Arsene Wenger örült a továbbjutásnak, de elmondta, hogy csapata számára ebben a szezonban a bajnokság a legfontosabb, holott övéi még a Bajnokok Ligájában is versenyben vannak, sőt, egygólos előnnyel várják a spanyol Barcelona elleni visszavágót a nyolcaddöntőben.

„A Premier League számunkra most létfontosságú, a legfontosabb verseny” – így a francia szakvezető, aki szerda este újoncot avatott a 19 éves ír Conor Henderson személyében. Cesc Fabregas ugyanakkor térdín-sérülése miatt csak szurkolóként vett részt a szerda esti kupatalálkozón, de elképzelhető, hogy hamarosan visszatér.

„Talán szombaton, a Sunderland elleni bajnokin is pályára léphetek. Már futóedzéseket végzek, és egyáltalán nem érzek fájdalmat” – jelezte a spanyol játékos, hogy jó esély van arra, hogy jövő heti, barcelonai BL-meccsen ismét Wenger rendelkezésére áll.

Az Arsenal az FA-kupa negyeddöntőjében (március 12-én, az Old Traffordon) a Manchester Uniteddel találkozik, amely a Premier League-ben is a legnagyobb riválisa. A két csapatot jelenleg négy pont választja el a tabellán, de ha Arsenal hozza elmaradt meccsét a Tottenham ellen, máris ott liheghet az éllovas „vörös ördögök” nyakán.



FA-kupa, nyolcaddöntő:


Manchester City-Aston Villa 3-0 (2-0)


Gól: Touré (5.), Balotelli (25.), David Silva (70.)



Nyolcaddöntő, megismételt mérkőzés:

Arsenal-Leyton Orient (III.) 5-0 (3-0)
Gól: Chamakh (7.), Bendtner (30., 43., 62., utóbbit 11–esből), Clichy (75.)

A negyeddöntő párosítása:

Birmingham City-Bolton
Stoke City-West Ham United
Manchester United-Arsenal
Manchester City-Reading

Ajánlott videó

Olvasói sztorik