Élet-Stílus

Bocsánatot kért a Hitlert éltető divattervező

John Galliano brit divattervező szerdán elnézést kért állítólagos antiszemita kirohanásáért, amely a Christian Dior divatháznál betöltött állásába került.

“Az antiszemitizmusnak és a rasszizmusnak nincs helye társadalmunkban. Fenntartás nélkül bocsánatot kérek viselkedésemért” – áll a Gallianót képviselő brit jogi cégen keresztül nyilvánosságra hozott közleményben.

A divattervező teljes mértékben tagadta az ellene felhozott vádakat, és hangsúlyozta, hogy együttműködik a rendőrséggel az ellene indult vizsgálatban. A szerdai közleményben azt azonban elismerte, hogy “az ellene felhozott vádak megdöbbentették és felzaklatták az embereket”.

Nyilatkozata szerint “szóbeli zaklatásnak volt kitéve” a múlt héten a párizsi bisztró teraszán, mielőtt az incidens történt. Mint hozzátette: “egy egyén megpróbált megütni egy székkel, miközben durva megjegyzéseket tett kinézetemre és ruházatomra”.

Christian Dior kedden jelentette be, hogy azonnali hatállyal menesztette divattervezőjét, akit pár napja függesztettek fel állásából, amikor a rendőrségi vizsgálat elindult ellene. Galliano ellen egy pár tett panaszt a múlt héten, akik szerint a gibraltári születésű tervező heves vitában fajgyűlölő és antiszemita kijelentéseket tett rájuk. A tervező a maga részéről rágalmazás és becsületsértés miatt nyújtott be keresetet, amit szerdai nyilatkozatában is megerősített.

Franciaországban szigorúan büntetik az antiszemita megjegyzéseket, és akár féléves börtönbüntetést is kiszabhatnak az ilyen esetekben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik