Élet-Stílus

Megölték egy labdarúgócsapat kabaláját

Az egyik kolumbiai csapat labdarúgója meccs közben kíméletlenül megrúgta az ellenfél kabalaállatát, egy baglyot.

Komoly bajba került Luis Moreno, a Deportivo Pereira védője, aki halálos sérüléseket okozott a házigazda Atletico Junior kabalaállatának a két csapat hétvégi meccsén (2-1).

A játéktérre került madarat előbb eltalálta a labda, majd később Moreno kíméletlenül megrúgta. Állítása szerint nem tudta, hogy a bagoly a hazai csapat kabalája, és ehhez hozzátette, nem akarta bántani, csak le akarta „letessékelni” a madarat pályáról.

Csak erős idegzetűeknek!

A hazai közönség gyilkosnak nevezte a játékost, aki később bűnbánóan nyilatkozott. „Bocsánatot kérek a szurkoktól. Nem akartam sérüléseket okozni a bagolynak. Látni akartam, tud-e repülni, mindössze azt szerettem volna elérni, hogy elhagyja a pályát. Nagyon feszült voltam, emiatt lendült aztán rúgásra a lábam…” – magyarázkodott a panamai válogatott Moreno, akinek ügye mellett a környezetvédelmi hatóság sem ment el szó nélkül, vizsgálatot indított. A kabalagyilkosnak valószínűleg meg kell térítenie a madár orvosi ellátásának költségeit, valamint közmunkát kell vállalnia egy állatkertben.

Könnyen megehet, hogy erre lesz is bőven ideje, ugyanis a saját klubja, a Deportivo Pereira mellett a helyi labdarúgó-szövetség is kilátásba helyezte az esetleges eltiltását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik