Élet-Stílus

Button: lemaradhat a McLaren

Jenson Button szerint elképzelhető, hogy a szezon elején a McLaren lemaradásban lesz az élmezőnnyel szemben.

Hiába építette a leglátványosabb autót a 2011-es szezonra a McLaren, az MP4-26 az eddigi teszteken nem tűnt igazán erősnek.

Megbízhatósági problémák lassították a fejlesztési munkát, Jenson Button szerint ennek következményei lehetnek. “Biztosan nem tettem meg annyi kört, mint amennyire számítottam” – mondta Button. “Márpedig egy új autó fejlesztése során kulcsfontosságú a lehető legtöbb kilométer összegyűjtése.”

“Rengeteg potenciál rejtőzik az autóban, ám ha a fejlesztési munka késik, lemaradásban lehetünk a szezon elején.” Az olasz Autosprint szerint a barcelonai teszten szemmel látható volt, hogy a McLaren sokkal nehezebben vezethető, mint az éllovasnak tartott Red Bull.

“A barcelonai olyan pálya, mely díjazza az aerodinamikai egyensúlyt, de nem ez az egyetlen terület, amelyre a McLarennek összpontosítania kell. Fontos lesz az utolsó, jövő heti teszt, hogy mindent összerakhassunk.”

Button: lemaradhat a McLaren 1

“Hallottam pletykákat, amelyek szerint a Red Bull hat tizeddel gyorsabb a Ferrarinál, meg olyanokat is, hogy versenytempóban a Ferrari mindenkit egy másodperccel ver. Ahhoz, hogy valós képet kaphassunk az erőviszonyokról, meg kell várnunk az első versenyt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik