Élet-Stílus

Magyar öngól és gól Hollandiában – videó

Horváth Gábor, a holland NAC Breda védője öngólt, magyar csapattársa, a csereként beállt Fehér Csaba gólpassza mellett győztes gólt szerzett az ADO Den Haag elleni bajnoki találkozón.

A Videotontól tavaly igazolt Horváth 1-1-es állásnál egy baloldali beadás során megpróbált menteni, de a labda a jobb lábáról a saját kapujába került. Ezzel az öngóllal az első félidő után vezetett a vendég Den Haag, igaz, nem sokáig, csak a 47. percig.

A szünetben beállt Fehér az alapvonal közeléből nagyszerűen gurított vissza az érkező Schilder elé, a második szerző játékos pedig 12 méterről a bal alsó sarokba helyezett.

A 35 esztendős, korábbi 41-szeres válogatott Fehér nagyon aktív volt, a 60. percben alig lőtt a jobb alsó sarok mellé, nem sokkal később viszont már több szerencséje volt: a lábáról a kapu bal alsó sarkába vágódott a labda egy felszabadító rúgást követően.

Fehér másodszor volt eredményes a mostani szezonban (a 18. fordulóban az Utrecht ellen talált be), és a mostani gólja három pontot ért a NAC Bredának, amely a 3-2-es győzelmével a 10. helyre jött fel a tabellán. A Den Haag továbbra is ötödik helyen áll.

Everdise, 25. forduló:
NAC Breda-ADO Den Haag 3-2 (1-2)
Gól: Schilder (4., 47.), Fehér (61.), ill. Verhoek (25.), Horváth (34., öngól)
Kiállítva: Kum (53., Den Haag)

Willem II-SC Heerenveen 4-3
Heracles-Vitesse 6-1
Roda-De Graafschap 1-1
(Bodor Boldizsár végig a pályán volt a Rodában.)

Vasárnap:
AZ Alkmaar-Twente, 14:30
Feyenoord-Groningen, 14:30
PSV Eindhoven-Ajax Amsterdam, 14:30
NEC Nijmegen-Utrecht, 16:30

Pénteken játszották:
Venlo-Excelsior 1-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik