Élet-Stílus

Főszerepben a Wolfsburg brazilja – videó

Diego, Wolfsburg karmestere előbb tizenegyest hibázott, majd két gólt szerzett a Mönchengladbach ellen.

A nyáron a Juventustól szerződtetett, korábban a Werder Brement erősítő brazil játékmester két góllal járult hozzá a sereghajtó Mönchengladbach legyőzéséhez.

Akár mesterhármast is elérhetett volna, a 29. percben azonban büntetőt hibázott, csúnyán kapu fölé rúgta a ladát. Ugyanakkor ami nem ment tizenegyesből, az összejött akcióból: a 36. percben Sascha Riether beadása után gurított a bal alsó sarokba.

Az első félidő hosszabbításában aztán ismét fogadhatta társai gratulációt, miután szabadrúgásból a kapuba varázsolta a labdát. Örült Pierre Littbarski, a Wolfsburg vezetőedzője is, és nem véletlenül rázta szinte extázisban az öklét, hiszen irányítása alatt a csapat megszerezte első győzelmét, a sereghajtó erejéből ugyanis csupán a szépítésre futotta a folytatásban: a 74. percben Filip Daems tizenegyesből talált be.

A 2009-es bajnok négy elveszített bajnokit követően nyert újra, és azt is meg kell említenünk, hogy hazai pályán ezt megelőzően tavaly október 30-án, a Stuttgart ellen örülhetett utoljára három pontnak. A Wolfsburg pillanatnyilag 13. a tabellán, hét pontra elkerült a kieső helyektől, ugyanakkor a Mönchengladbach egyre nagyobb bajban van…



Bundesliga, 24. forduló:


VfL Wolfsburg-Borussia Mönchengladbach 2-1 (2-0)


Gól: Diego (36., 45+1.), ill. Daems (74., 11-esből)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik