Élet-Stílus

Okostelefonok az üzleti életben

Az okostelefonok a tavalyi év abszolút nyertesei, hiszen az utolsó negyedévben már többet adtak el belőlük, mint számítógépből. Bár ez a trend már egy ideje észrevehető volt, mostanra be is következett. Az üzleti élet és a magánszféra is előszeretettel használja őket, háttérbe szorítva ezzel a személyi számítógépeket. A következőkben bemutatjuk az üzleti élet legjeit, amelyek tényleg megkönnyítik a kommunikációt.

Az okostelefonok nagyon könnyen kezelhetőek, szélesvásznú érintőképernyőjükön pedig valódi élmény SMS-eket és e-maileket, írni, de természetes a gyártók gondoltak azokra is, akik az érintőképernyő helyett inkább a nyomógombos változatokat részesítik előnyben, hiszen a kínálatokban ezek is nagy számban szerepelnek. A készülékek között találhatunk por, csepp és ütésálló változatokat is, amelyek minden „kihívással” szembe tudnak nézni.
A legnagyobb gyártók saját operációs rendszerekkel teszik egyre vonzóbbá az okostelefon kínálatot.

Okostelefonok az üzleti életben 1

Az Apple operációs rendszere az iOS 4.2 tökéletes élményt nyújt a felhasználónak. Az iPhone 3 és 4 is ezt a rendszert használja, amelynek segítségével alkalmazások százezrei érhetőek el. Az Apple terméke világszerte hódít legújabb alkalmazásaival, és csúcstechnológiájával. Bár ez az operációs rendszert zárt, mégis sokan voksolnak rá.

A jól ismert RIM által gyártott BlackBerry készülékeket számtalan cég használja. Népszerűségük szinte töretlen az üzleti szférában. Hihetetlenül egyszerűen lehet rajtuk e-mailezni, ezért tökéletesen használhatóak céges levelezésre, internetezésre, vagy akár közösségi portálok látogatására. Elsősorban azonban a biztonságos és megbízható céges levelezések lebonyolítása hozta meg számukra az elismertséget. A BlackBerry-k különlegessége éppen az egyszerűségük, hiszen az érintőképernyő helyett teljes QWERTY billentyűzettel rendelkeznek. Operációs rendszerük a Blackberry, egyszerűen és könnyedén kezelhető telefonná teszi ezeket a készülékeket.

Az okostelefon piacon a Samsung is nagyon komoly fejlődést ért el. A Samsung telefonjai főként Android operációs rendszerrel kerülnek forgalomba. Ez a rendszer a legnyitottabb rendszer a piacon. Számtalan variációs lehetőséggel, teljesen személyre szabható. E mellett a Samsung egy saját operációs rendszert is kialakított, amely leginkább az Android rendszerére hasonlít. A Bada rendszer is, számtalan lehetőséget és variációt rejt magában. Teljesen személyre szabható és alkalmazások tömkelege közül választható ki a számunkra legmegfelelőbb, de ez a rendszer még nagyon fiatal.

Az Android operációs rendszerét számos okostelefon gyártó választja, hiszen ez a legnyitottabb rendszer, sok minden lecserélhető rajta, átszínezhető, pendriveként is működtethető. A HTC, a SonyEriccson, a Samsung és az LG készülékek is javarészt az Android operációs rendszert használják készülékeihez. Alkalmazásokban sincs hiány, bátran felveszi a versenyt bármelyik rendszerrel, még a nagyon favorizált iPhoneval szemben is

Az okostelefon piacon a Nokia egyenlőre saját fejlesztésű rendszerét használja. A már korábbi készülék modelleknél bevezetett Symbian operációs rendszerrel kerülnek piacra a legújabb telefonok is. Akik megismerték a Symbian 60 rendszerét, nagyon gyorsan kiismerik magukat a legújabb csúcstelefonok között is, amelyeket a Symbian^ 3 operációs rendszer szolgál ki. Úgy tűnik azonban, hogy ezt a rendszert a Windows 7 operációs rendszerre fogja cserélni a Nokia, amely új távlatokat fog megnyitni a Nokia okostelefonok számára is.

A Windows Phone 7 operációs rendszerhez erős készülékre van szükség, ezért itt a magasabb árkategóriás termékek között keresgélhetünk. A HTC, az LG és a Samsung is készít készülékeket azoknak, akiket ez a rendszer nyűgöz le. Látványos és mozgalmas menürendszere igazi különlegesség, ezért választják az új Nokiákhoz is.

Az okostelefonok piacán számos más telefongyártó cég is szerepel, hiszen a legújabb irányvonalat követni kell, és nem maradhat ki senki a versenyből.

Ahhoz, hogy az okostelefon képességeit teljes körűen kihasználjuk, elengedhetetlen egy jó adatcsomag. A Vodafone SoHo Üzleti fix osztható Surf és Üzleti Szabadon Surf tarifacsomagjai minden céges okostelefon felhasználó számára elérhetőek. A csomagok 100 MB adatforgalmat tartalmaznak, amelyek mellett nincs adattúlforgalmazási díj. A csomagok kiválóak napi e-mailezéshez, hírolvasáshoz, kedvező havidíjért és bővíthetőek további kiegészítő csomagokkal. E mellett a Vodafone kedvező készülékárakkal is készül az okostelefonok térhódítására. Élvezhető és használható okostelefonokat már akár 1000 Ft alatti áron is választhatunk, márkától, típustól és tudástól függően, a Vodafone kínálatában.

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik