Élet-Stílus

Végleg megszüntethetők az allergiás tünetek?

Bár Magyarországon is egyre többeket kínoz az allergia, azt csak kevesen tudják, hogy van olyan megoldás, ami végleg megszabadít a panaszoktól.

Balogh Katalin, a Budai Allergiaközpont allergológusa az Inforádió.hu-nak elmondta, hogy a panaszokat egy immunterápia nevű módszerrel tudják végleg megszüntetni. Ennek célja, hogy megfékezze az allergiás túlreakciót, méghozzá úgy, hogy hozzászoktatják a beteg szervezetet az allergénhez. Mindezt szigorúan ellenőrzött, és magas fokon tisztított allergén adagolásával.

A szakértő elmondta azt is, hogy az allergén specifikus immunterápiát tulajdonképpen minden gyermek és felnőtt elkezdheti, az alsó korhatár 5 év. Hozzátette 60-65 év felett már nem szokták javasolni a kezelést, főképp azért, mert idősebb korban az allergiás tünetek maguktól csökkennek. Ezzel szemben kizáró tényező lehet az asztma, a rosszindulatú daganatos megbetegedés, a feledékenység, illetve az autoimmun-betegség is. Mint mondja, az immunterápia alkalmazásával már az első évben jelentősen csökkennek az allergiás tünetek, 3 év alatt 10-12 évre szóló tünetmentesség érhető el.

AJÁNLOTT LINKEK:

Hogyan lehet végleg megszüntetni az allergiás tüneteket? (inforadio.hu)
Tudjon meg még többet az allergiáról (hazipatika.com)
Immunterápia allergiákra (natursziget.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik