Élet-Stílus

A németeket is legyőzték Madarasék

A magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztrálok után a németeket is 8-4-re verte, ezzel már biztosan megnyerte a Miskolcon zajló felkészülési tornát.

Már az első akcióból vezetéshez jutott a magyar csapat: Kiss Gergely adott pazar passzt Varga Dánielnek, aki biztos kézzel húzta be a labdát a kapuba (1-0). Ugyanolyan gyorsan egyenlítettek azonban a németek, akik később a vezetést is átvették (1-2).

Utána hosszabb gólcsend következett, majd az egyenlítő találat: Biros Péter büntetőből volt eredményes (2-2). Kis Gábor klasszikus centergóllal nyitotta a második nyolc percet, majd emberelőnyös támadás végén Madaras Norbert kiváló balkeze villant (4-2).

Aztán viszont egy újabb, Baksa László kapus számára védhetetlennek bizonyult távoli német bomba csendesítette le átmenetileg a miskolci szurkolósereget, de a negyed utolsó pillanatában Biros átadásából Hárai Balázs centerezett kifogástalanul (5-3).

A németeket is legyőzték Madarasék 1

A harmadik játékrészben kölcsönösen megállt a gólszerző tudomány, öt perc elteltével rezdült először – és a negyedben utoljára is – a háló: emberelőnyben Madaras szerezte a hatodik magyar találatot (6-3). A védekezés ezúttal is végig magabiztos volt, a kidolgozott helyzetek sem hiányoztak, a befejezés azonban sokszor nem sikerült.

A rossz akciólezárások miatt a folytatásban sem rezdültek a hálók, olyannyira, hogy a záró nyolc percnek már a fele lepergett, amikor megtört a jég: Varga Dénes nagyszerű ejtéssel juttatta célba a labdát (7-3). A németek válaszul fórban felavatták a második félidőben védő Nagy Viktort (7-4), közelebb jönni azonban nem tudtak, már csak azért sem, mert Madaras előnyben nagy gólt lőtt, ezzel alakult ki a 8-4-es végeredmény.

A Volvo-kupa pénteki befejező napján, immár tornagyőztesként a kanadaiakkal száll vízbe a magyar válogatott 19 órától a Kemény Dénes nevét viselő miskolci uszodában.

Volvo-kupa, 2. forduló:
Magyarország-Németország 8-4 (2-2, 3-1, 1-0, 2-1)
A magyar góldobók: Madaras 3, Varga Dániel, Biros, Kis G., Hárai, Varga Dénes 1-1.

Ausztrália–Kanada 9-5 (2-1, 2-2, 2-2, 3-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik