Élet-Stílus

Meglepődtek Münchenben, optimisták Milánóban

Milánóban annak ellenére bíznak a továbbjutásban, hogy az Inter hazai pályán kikapott a Bayern Münchentől a BL-nyolcaddöntő első felvonásán, a tavaly májusi döntő „visszavágóján".

Louis van Gaalt, a Bayern edzőjét meglepte az Inter azzal, hogy ezúttal nem a védekezésre és a kontrákra helyezte a hangsúlyt, hanem támadófutballt játszott.

De hiába, hiszen a bajor csapat Mario Gomez 90. percben elért góljával 1-0-ra nyert Milánóban, így jó esélye van arra, hogy nemes bosszút álljon a címvédőn a tavalyi döntőben elszenvedett zakóért.

„Nagyon meglepődtem az Inter játékán, hiszen meg akarta nyerni a meccset!” – így Van Gaal, aki még a találkozó előtt arról beszélt, hogy az Inter stílusa annak ellenére sem változott a korábbiakhoz képest, hogy egy egykori csatár, Leonardo irányít a kispadról.

A mérkőzés bővebb összefoglalója

„Nagyszerű mérkőzés volt, mivel a támadófutball dominált, bizonyára mindenki élvezte, aki látta. Ugyanakkor alakulhatott volna egészen másképp is, de mivel nekünk volt több helyzetünk, a győzelmünk megérdemelt, és idegenbeli gólunknak köszönhetően már mi számítunk esélyesnek. Hátradőlnünk persze nem szabad, hiszen az Inter kiváló együttes, képes Münchenben gólt szerezni” – tette hozzá a Bayern holland vezetőedzője, aki történelmet írhat a csapatával, ugyanis eddig kétszer fordult elő, hogy az előző évi döntősök a következő szezonban is összecsaptak, és eddig mindig a címvédő (1978-ban a Liverpool, 1997-ben pedig a Juventus) jött ki jobban a finalisták újabb párharcából.

Az ellenfél dirigense, Leonardo úgy véli, csapata a vereség ellenére jó teljesítményt nyújtott, és szerinte sem dőlt még el a továbbjutás. „Világos, hogy nyernünk kell Münchenben, de nem tartom rendkívülinek a feladatot” – mondta az edző. Az elnök Massimo Moratti szintén derűlátó, szerinte jól játszott az Inter, csak balszerencsés volt.

„Sok helyzetünk volt, úgy érzem, a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna. Noha kikaptunk, és ez fájó, optimistán várom a visszavágót. Győzni megyünk Münchenbe!” – értett egyet a főnökeivel Javier Zanetti, az olasz együttes argentin csapatkapitánya.


A Manchester United az esélyes!



A szerdai játéknap másik mérkőzésen a Marseille unalmas 0-0-át játszott a vendég Manchester Unitedel. „Még mindig a Manchester United” – válaszolt Didier Deschamps, a franciák szakvezetője arra a kérdésre, hogy az első meccs után melyik együttes a párharc esélyese. „A gól nélküli döntetlen nem rossz eredmény a számunkra, de még jobb az angol csapatnak” – tette hozzá kissé lemondóan a francia bajnok edzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik