Élet-Stílus

Lenyomja a Google a Fővinformot?

Valós idejű forgalmi adatokkal - dugótérképpel - bővült a Google Térkép szolgáltatása.

Európában negyedik országként mostantól Magyarországon is elérhetőek a valós idejű forgalmi adatok a Google Térkép szolgáltatásában.

A szolgáltatás, mely a Térkép egy speciális rétegeként jelenik meg, valós idejű adatokat nyújt az ország főbb útvonalainak forgalmi helyzetéről.

A közeljövőben a felhasználók – a korábbi forgalmi adatok alapján – akár már vasárnap este utánanézhetnek majd annak is, hogy néz ki egy tipikus hétfő reggeli forgalom a használni kívánt útvonalon.

A Google Térképén megjelenített információ részben külső szolgáltatótól kapott – például GPS-szel felszerelt gépjárműflották mozgásából összesített –, illetve részben GPS-szel ellátott mobiltelefonokból származó anonim adatokra épülnek, melyek néhány percenként frissülnek.

A közlekedési információk a Térképen mobil felhasználók számára is elérhetőek, a Google Térkép Mobilhoz szolgáltatásba integrálva. Ezen keresztül közvetlenül a mobiltelefonon tervezhető és változtatható az útvonal az aktuális forgalmi viszonyoknak megfelelően.

Lenyomja a Google a Fővinformot? 1A forgalom és az elérhető adatok függvényében a különböző útszakaszok négy különböző színű jelzést kaphatnak, melyek azt jelölik, hogy az adott szakaszon mennyire gyors vagy lassú a haladás. Azokon az útvonalakon, ahol nincs színjelzés, nem áll rendelkezésre elegendő adat.

A színek a forgalom erősségét jelzik:
Zöld: jó közlekedési viszonyok, a sebesség a megengedettnek megfelelő
Sárga: lassabb forgalom, sebesség a megengedett alatt
Piros: rossz közlekedési viszonyok, lassú forgalom vagy dugó
Piros/fekete: komoly torlódás, dugó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik