Élet-Stílus

Berki magyar befektetőt keres a Fradinak

Berki Krisztián magyar befektetőt szeretne találni, de elsősorban az anyaegyesületnek értékesítené a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaságot.

Berki elmondta: két héttel ezelőtt szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe-bel, a klub tulajdonosával. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a csapat, ám a két hét múlva esedékes közgyűlést követően – ahol új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki által irányított BK Management Groupé lesz a Zrt.

Addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel. Berki hozzátette: a tervek szerint külön értékesítenék a Labdarúgó Zrt. 19 ezer részvényét és az ingatlanokat. A Fradi régi-új „főnöke” elmondta, cége főként az érzelmi kötődés miatt vállalta el a feladatot, de úgy érzi, a Ferencvárosnak olyan történelme van, aminek köszönhetően biztosan sikerül majd új befektetőt találni.

„Az a feladatunk, hogy az új befektető érkezéséig ebben az átmeneti időszakban stabilizáljuk a helyzetet”- így Berki, aki kiemelte: örömteli lenne, ha az anyaegyesület vásárolná meg a Zrt.-t, az erről szóló ajánlatot jövő héten küldik el az FTC vezetőinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik