Élet-Stílus

Mourinho dühbe gurult – videó

A Real Madrid ugyan továbbjutással kecsegtető eredményt ért kedden Lyonban, ennek ellenére a csapat vezetőedzője, José Mourinho dühöngött a BL-nyolcadöntő első mérkőzése után.

„Akadnak bonyolult játékhelyzetek, ugyanakkor előfordulnak olyan egyértelmű szituációk, amelyeket senki sem vitat. Ilyen volt ez a mostani is: Cristiano Ronalo szabadrúgásnál az egyik hazai játékos kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, de a tizenegyes elmaradt. A játékvezető és az egyik segítője alig öt méterre volt az esettől, de négy szem kevés volt ahhoz, hogy meglássa, amit mi mindannyian láttunk” – dühöngött José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője az 1-1-es döntetlennel zárult lyoni BL-meccset követően.

Holott elégedett is lehetne, hiszen csapata továbbjutással kecsegtető eredményt ért el mumusa otthonában úgy, hogy Real-játékos első ízben tudott eredmény lenni a Stade Gerlandban. Milyen a sors: a történelmi gólt egy perccel a becserélése után az Karim Benzema szerezte, aki Lyonban nevelkedett, s profiként öt évet húzott le a klubnál.

„Bevallom, hogy nem is álmodhattam volna ennél szebb visszatérésről” – a 2009-ben 35 millió euróért cserébe Madridba igazolt csatár, aki reméli, hogy a március 16-án esedékes visszavágón is kulcsszerepet játszik majd. „Pályafutásom során még sohasem szereztem gólt ilyen rövid idő alatt, de szerencsém is volt, hogy mindjárt az első labdaérintésem során betaláltam. Mivel az Olimpique Lyonnál nőttem fel, természetesen nem ünnepeltem látványosan, holott az a gól hihetetlenül fontos volt a számunkra, már csak azért is, mert a Lyon jól futballozott” – tette hozzá a 23 éves, válogatott csatár, akit nyugodtan nevezhetünk az est hősének, még úgy is, hogy a hajrában egy rögzített szituáció után, némi szerencsével Bafétimbi Gomis első valamirevaló megmozdulásával egyenlített.

„Lépéselőnyben vagyunk, de még semmi sem dőlt el, hiszen a Lyon minőségi csapat, ugyanakkor remélem, a Bernabeu közönségének segítségével a csapat varázslatos éjszakát produkál majd a visszavágón” – mondta az idővel némiképp lehiggadt Mourinho, aki nem felejtette el megdicsérni cserecsatárát, Benzemát: „Kiváló volt az antréja. Én persze tudtam, hogy a második félidőben megélénkül a mérkőzés, midőn azt is, hogy Benzemának lesz keresnivalója. A gólja fontos volt, és hát nagyon sokat érhet még.”


Még él a Chelsea



A FA-kupától búcsúzott, s a bajnokságban mindössze ötödik londoni kékek szakvezetője, Carlo Ancelotti a Köbenhavn 2-0-ás legyőzését követően állítja, a Chelsea szezonja még nem ért véget, csapatát még nem kell temetni…

„Még élünk! Noha nagyon jól játszottunk, s kiváló eredményt értünk el idegenben, ez csak párharc első félideje volt, azaz még nem jutottunk tovább” – nyilatkozta az olasz menedzser, akivel nyilván a jólneveltsége mondatta azt, hogy még nem dőlt el a továbbjutás, hiszen aligha hihető, hogy a Chelsea hazai pályán kétgólos előnyről elbukja a párharcot a lényegesen gyengébb erőkből álló dán alakulattal szemben.

Ha mégis megtörténne, a „még élünk” helyett egészen másról kellene beszélnie…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik