Élet-Stílus

Inter-Bayern: dagadó kebellel

A szerdai „megismételt BL-döntő” előtt az Inter és a Bayern München futballistái is magabiztosan nyilatkoznak, csak a milánói csapatkapitány, Javier Zanetti óvatos.

Az Inter nyár óta alaposan lekonyult: a 2010-ben szinte mindent megnyerő lombardok Rafael Benítez alatt gyakorlatilag fejre álltak, s bár Leonardo beiktatása óta javult a milánói fekete-kékek játéka, a csapat távolról sem olyan meggyőző, mint a Mourinho-féle alakulat volt, igaz, 2009 őszén a portugál alatt sem tűntek világverőnek.

Az olaszokhoz hasonlóan a bajorok is estek-keltek ősszel, január végére viszont felgyógyultak sérültjeik, így például a német kupa tavalyi döntője óta Ribéry és Robben is együtt játszhatott (a több mint féléves hiátusnak a Hoffenheim elleni otthoni 4-0 vetett véget). A Bayern azóta meggyőzőnek tűnik, azonban védelme tavaly óta nem lett acélosabb, a Mainz elleni idegenbeli 3-1 során Luis van Gaal gyakorlatilag két védekező középpályást – Timoscsukot és a Hoffenheimtől elszipkázott Luiz Gustavót – vezényelte a védelem tengelyébe.

A párharc nyitott tehát, ám Bastian Schweinsteiger úgy véli, idén megfoghatják az Intert.
„Jókora kihívás az Inter elleni párharc, és mindannyiunkat ez foglalkoztat már egy ideje. Remélem, barátomat, Lúciót is láthatjuk a pályán” – fogalmazott a február eleje óta ismét „régi” szerepkörében, a védekező középpályás posztján futballozó német csillag. „Elméletben 50-50 százalék az esély, így meg kell dolgoznunk, ha szeretnénk továbblépni. Ám meggyőződésem, hogy minden adott ahhoz, hogy mi lépjünk tovább.”

Schweinsteiger csapattársa, Arjen Robben szerint az Inter mindkét meccsen a védelemre helyezi majd a hangsúlyt, mivel honfitársa, Sneijder kivételével kevés az olyan középpályás az olaszok keretében, aki a támadásokat segíthetné.
„A Bayernnek megvan a maga stílusa, ez a klub filozófiája is: támadni fogunk. Olyan meccs lesz, amely nem tartogat titkokat. Mi támadunk, ők védekeznek, és a kontrákra várnak. Nem hinném, hogy az Inter idén gyengébb lenne, még mindig nehéz ellenfélnek számítanak. Az viszont biztos, hogy az Inter nem a szórakoztatásra rendezkedik majd be. Ők nem a Barcelona, az olyan játékra nem megfelelő az állományuk. Ám megvannak az erősségeik, és épp ezért veszélyesek.”

Inter-Bayern: dagadó kebellel 1

A Schweinsteiger által is említett, s a milánói csapatba visszatérő Lúcio 2-0-s olasz győzelmet jósolt szerda estére, míg a középpályán szerepet kapó Dejan Sztankovics szerint könnyen kikapcsolják majd a Robbery-Gomez triót.
„A csapatok némiképp megváltoztak tavaly májushoz képest” – vélte a szerb. „Tudom, hogy ezúttal Ribéry is játszik majd, ám őt sem lehetetlen megállítani. Nehéz lesz, de mi tovább akarunk jutni. A BL más mint a Serie A, minden pillanatban koncentrálnunk kell.”

A csapatkapitány Javier Zanetti amondó, túl kell élniük a bajorok kezdeti rohamait, s azt követően majd kiderül, hogy melyik együttes játéka érvényesül.

„A németek nyilván a madridi elvesztett döntő miatt bosszúra készülnek, ám ez a két meccs eltér majd attól” – fogalmazott a veterán hátvéd/középpályás. „Mindkét csapat megváltozott, majd kiderül, melyik lépett a helyes irányba.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik