Élet-Stílus

A Blackpool jobb az AC Milannál? – videó

A Bajnokok Ligájában az AC Milant legyőző Tottenham Hotspor nem bírt az újonc Blackpoollal az angol Premier League kedden este pótolt meccsén.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt, a sorozat nyolcaddöntőjében – éppen egy héttel ezelőtt – Milánóban 1-0-ra diadalmaskodott Tottenham kínos vereséget szenvedett a Premier League-ben. A londoni csapat január 5. óta először kapott ki a bajnokságban, amelynek tabelláján így megragadt a negyedik helyen, a Manchester City mögött.

A Tottenham elsősorban magát okolhatja a keddi vereségéért, hiszen egy kivételével valamennyi helyzetét elpuskázta, ez persze semmit sem von le a Blackpool érdemeiből.

A hazaiak hősiesen védekeztek, többször is a gólvonalról sikerült menteniük, elől pedig nagyszerűen sáfárkodtak a lehetőségeikkel. A Charlie Adam büntetőből szerezte meg a vezetést a Blackpoolnak, majd egy formás kontratámadás végén DJ Campbell közeli lövéssel alakította 2-0-ra az állást a 44. percben. A hajrában aztán egy védelmi baki nyomán Brett Ormerod is betalált, eldöntve ezzel a három pont sorsát, így Roman Pavljucsenko egyébként csodaszép találata már semmit sem változtatott – az orosz támadó 18 méterről lőtt a jobb felső sarokba, beállítva ezzel a 3-1-es végeredményt.

„Most, hogy nyertünk a Tottenham ellen, jobbak vagyunk-e a Milannál? Nem hiszem. Ámbátor ha az a kérdés, hogy ezzel a sikerrel valamelyest jóvá tettük-e azt, ami a közelmúltban történt, akkor a válaszom az, hogy valószínűleg igen…” – utalt a jelenleg 12. helyen tanyázó Blackpool edzője, Ian Holloway arra, hogy csapatának öt vereséget és egy döntetlent követően sikerült újra győzelemmel megajándékoznia a szurkolóit.



Premier League, a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés:


Blackpool-Tottenham Hotspur 3-1 (2-0)


Gól: Adam (18., 11-esből), Campbell (44.), Ormerod (80.), ill. Pavljucsenko (91.)



Az élcsoport:

1. Manchester United 57 pont/26 mérkőzés
2. Arsenal 53/26
3. Manchester City 49/27
4. Tottenham 47/27
5. Chelsea 45/26
6. Liverpool 39/27

Ajánlott videó

Olvasói sztorik