Élet-Stílus

Roger Moore csokrot küldött Ferge Zsuzsának

Az UNICEF jószolgálati nagykövete a magyar szociológust tüntette ki a szervezet Nagyrabecsülésének csokrával.

“Az UNICEF nagyrabecsülésének jeléül küldöm Ferge Zsuzsának ezt a virágcsokrot. Legyen ez egy szebb világ reményének jelképe, amelyet szeretetünkkel és gondoskodásunkkal teremthetünk meg a jövő generációi számára.” Így szól az az üzenet, amelyet Roger Moore, az UNICEF jószolgálati nagykövete küldött az UNICEF Nagyrabecsülésének Csokra mellé.

A csokrot olyan magánszemélyek, intézmények vagy szervezetek kapják, akik különösen sokat tesznek a gyermekek egészséges testi, lelki és szellemi fejlődéséért, jogaik érvényesüléséért. Az UNICEF Magyar Bizottsága azért adományozta Ferge Zsuzsának a csokrot, mert a szociológus több évtizedes munkásságával, könyveivel nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a gyermekszegénység kérdései bekerüljenek a közbeszédbe és megkerülhetetlenek legyenek a politika számára.

A virágcsokrot először az UNICEF fennállásának 50. évfordulója alkalmából, 1996-ban adományozta a nemzetközi szervezet. Akkor a világ számos neves személyisége, így Margit dán királynő, Fabiola belga királyné és a thaiföldi hercegnő részesült a kitüntetésben.

Néhány évvel ezelőtt a gyermekek körében oly népszerű Kaláka együttest tüntették ki, Halász Juditnak pedig személyesen Roger Moore nyújtotta át magyarországi látogatása során a csokrot. Az UNICEF Nagyrabecsülésének csokrát kedden, egy gyerekkoncert keretében Halász Judit, az UNICEF magyarországi jószolgálati nagykövete adta át Ferge Zsuzsának.

AJÁNLOTT LINKEK:

Ismerje meg még jobban Ferge Zsuzsát (fergezsuzsa.hu)
Az Unicef Magyar Bizottságának hivatalos weboldala (unicef.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik