Élet-Stílus

Michelle Obama ruhája botrányt kavart Moszkvában

Amíg Amerikában a nők bálványa, addig az oroszoknál kiverte a biztosítékot a first lady.

Amerika első asszonya egy H&M ruhában jelent meg a Today Show című tévéműsorban, ahol azt nyilatkozta, hogy számára nem olyan fontos a divat, mint amennyit foglalkoznak az öltözködésével.
“Persze bóknak veszem, hogy ennyit törődnek a stílusommal, de nem erre koncentrálok minden nap. Reggel az ember felvesz valami ruhát, remélem, hogy mások ezt szépnek találják, de nem ez a legfontosabb kérdés számomra.” És valóban így lehet, mivel a ruhája mindössze csak 35 dollárba került. Az adást követően nők ezrei rohamozták meg az áruházlánc üzleteit az olcsó, fekete alapon fehér pöttyös ruháért.

Az oroszoknál viszont más a helyzet, náluk nagy hangsúlyt fektetnek a drága holmik viseletére, így, ha valaki kicsit is tehetősebb, az nem vásárol csupán 35 dollár értékben. Az egyik moszkvai lap, a Komszomolszkaja Pravda kapott a kínálkozó lehetőségen és kiderítette, hogy az orosz fővárosban lehet-e ennyiért hasonló holmit kapni.
A riporter hosszas keresgélés után talált egy bevásárlóközponti üzletet, ahol lehetett a first lady ruhájához hasonló darabot kapni, bár nem fekete, hanem áttetsző sötétkék volt és műszálból készült. A kivitelezése igénytelen és csúnya volt az Indonéziában gyártott ruhácskának.
És megdöbbentő, de a ruhadarab még így is 50%-kal drágább volt, mint Michelle Obama ruhája!

A riporter megjegyezte, hogy 35 dollárért még Amerikában sem lehet jól kinézni. Az elnökfeleség elegáns megjelenését nem a ruha, hanem a fitnesz, a kozmetika és helyes táplálkozás teszi, ami jóval több, mint 35 dollár.
A jelentős ár- és minőségbeli különbség pedig abban rejlik, hogy Amerikában a kereskedelmi láncok versenyben állnak egymással, s a válságra árcsökkenéssel reagáltak. Oroszországban viszont a verseny csak egy látszat, így a kieső bevételeket áremeléssel kompenzálták, az „eszi, nem eszi” elv alapján.

A kormány pedig nagy vámokat szab ki, ezzel is támogatva a hazai termelést, és ha ehhez hozzászámoljuk még a helységbérletek drágulását is, akkor máris érthetővé válik a jelentős árkülönbség. Így minden túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy az amerikai elnök neje időnként olcsóbban öltözködik, mint egy átlagos orosz nő.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik