Élet-Stílus

Laudrup lehet a Hamburg megmentője

A Hamburg az elvárások alatt szerepel egy ideje, holott a Bundesliga egyik legerősebb keretével rendelkezik. Ám a kispadon – eddig – nem jeleskedtek a szakemberek, Bruno Labbadia és Armin Veh is kudarcot vallott.

Az észak-német klub így lépésről lépésre megkezdte a „ráncfelvarrást”. Múlt héten a Chelsea-t is megjárt új sportigazgatót, Frank Arnesent megnevezték, s a hamburgi média úgy értesült, a csak júniustól hivatalba lépő új főnök már a következő fél év alatt rendet teszt a HSV háztáján. Arnesen bő tíz évet töltött el a PSV ügyvezetőjeként – s 1994 és 2004 között olyan futballistákat „fedezett fel”, mint a napokban visszavonult Ronaldo, avagy Stam, Van Nistelrooy és Robben.

A később a Tottenham majd a Chelsea sportigazgatójaként folytató dán remek kapcsolatokat ápol korábbi válogatottbeli csapattársával, Michael Laudruppal, aki Spanyolországban lett elismert edző – a Getafét a spanyol kupa döntőjébe vezette, de jelenleg a Mallorcával is az elvárások felett teljesít.

Az egykoron az irányító középpályás posztján a világ egyik legjobbjának számító, a Juventus után a Barcelonánál, a Real Madridnál és az Ajaxnál is megfordult Laudrup neve José Mourinho majd Avram Grant távozásával a Chelsea-nél is felmerült, végül azonban Carlo Ancelotti lett a befutó, s a dán később a Real Madrid kispadjáról is lemaradt – az azóta menesztett Manuel Pellegrinivel szemben.

A Hamburg lehet az első „nagycsapat” Laudrup szakvezetői karrierjében, feltéve, hogy igaznak bizonyulnak a Hamburger Morgenpost felvetései.

A napilap szerint Armin Veh nyáron – az elért eredménytől függetlenül – távozik (a Stuttgart együttesével 2007-ben bajnokságot nyerő Veh sorsát a St. Pauli elleni szerdai vereség pecsételte meg), s a helyére ketten aspirálnak eséllyel: a hamburgi lap szerint a tapasztaltabb Laudrup lesz a befutó, a Sport Bild viszont úgy értesült, hogy a jelenlegi másodedző, Michael Oenning veszi majd át a szakvezetői feladatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik