Élet-Stílus

A Nyugat nyerte az All Start

Kobe Bryant vezetésével a Nyugat csapata nyerte az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) All Star-meccsét.

A negyedik játékrészt kivételével valamennyi negyedben ponterősebb nyugati válogatott 148-143-as győzelmével – szemszögéből – 24-36-ra alakította a keletiekkel szembeni örökmérleget hétfőre virradóra a Los Angles-i Staples Centerben rendezett gálán.

Mind a 24 pályára lépő játékos szerzett pontot, a legtöbbet a gálának otthont adó Lakers szupersztárja, Kobe Bryant, aki 37-tel, illetve 14 lepattanóval a legértékesebb játékosnak kijáró MVP-címet is megszerezte, 2002, 2007 és 2009 után már negyedszer.

Ugyanakkor az elismerést „odaátról” LeBron James, a Miami Heat klasszisa is kiérdemelte volna, Amar’e Stoudemire-rel holtversenyben 29 pontjával csapata legeredményesebb kosarasa volt, továbbá 12 lepattanót és 10 asszisztot is hozzátett a teljesítményéhez, azaz tripla duplával zárt, amelyre korábban csak a legendás Michael Jordan volt képes.

A nevezett zseni háromszoros MVP-díjazott, tehát Braynt lehagyta a vonatkozó rangsorban, amelyet a szintén négyszer elismert Bob Pettit-vel holtversenyben vezet.

NBA, All Star:
Nyugat-Kelet 148-143

Ajánlott videó

Olvasói sztorik