Élet-Stílus

Cantona honfitársát protezsálná Manchesterbe

A Manchester United egykori nagysága szerint honfitársa, Mathieu Valbuena épp az, akire az angol listavezetőnek szüksége lenne. Sir Alex Ferguson hajlana egykori futballistája szavára.

A francia La Provence úgy értesült, a United nyáron kész ajánlatot tenni a 26 esztendős irányító középpályásért. A Marseille futballistája 175 bajnokin eddig húsz alkalommal volt eredményes, de ami még fontosabb: Laurent Blanc kapitánysága alatt a francia nemzeti tizenegy állandó tagjává vált.

A hét válogatottságot számláló Valbuena tagja volt a novemberben, a Wembleyben Angliát 2-1-re megleckéztető csapatnak (a „háromoroszlánosok” ellen kifejezetten jól játszott, gólt is szerzett). Őszi remeklése ráirányította a figyelmet, s Eric Cantona állítólag már decemberben üzent a középpályájukat megerősíteni óhajtó angoloknak.

Valbuena gólja a Wembleyben (MTI/EPA)

Valbuena gólja a Wembleyben (MTI/EPA)

Bár Ryan Giggs a héten további egy évvel megtoldotta szerződését, s nem kizárt, hogy a visszavonulását fontolgató Paul Scholes is hasonlóan cselekszik, egy fürge irányítóra szüksége lenne a manchesterieknek – a francia a hírek hallatán nem zárkózott el egy angliai folytatástól.

„Ha egy nagy külföldi klub keresne meg, persze, hogy nehezen mondanék nemet” – árulta el a középpályás. „Ám egyelőre inkább a jelennel foglalkoznék.”

A jelen és a jövő könnyedén „összefolyhat”, a United ugyanis épp Valbuena klubja, a Marseille ellen készül a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A két csapat szerdán a franciaországi Stade Velodrome-ban ütközik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik