Élet-Stílus

Messi: Fabregasnak Barcelonában a helye

A katalánok argentin csillaga szerint Cesc Fabregas csak az idejét vesztegeti az angol fővárosban: ha nyerni akar, hamarosan a Barcelona csapatához szerződik.

A katalán kötődésű barcelonai Sportnak nyilatkozó kétszeres aranylabdás úgy véli, kikerülhetetlen a klubváltás. Az Arsenal irányítója a barcelonai utánpótlás-központ, a La Masia neveltje, ezért mindenképpen hazavágyik, de a gránátvörös-kékkel elérhető sikerek is a visszatérésre csábíthatják.

„Azt hiszem, Cesc idővel abbahagyja az önmarcangolást, és dönt” – fogalmazott a dél-amerikai támadó. „Meggyőződésem, hogy a Barcelonában szeretné folytatni, hisz már rájött arra, ez az az egyesület, amellyel mindent megnyerhet.”

Messi nem véletlenül fogalmazott ilyen konkrétan. Fabregas már többször is felvetette a hazatérés lehetőségét, s vacillálására a barcelonai kórus – nyáron Puyoltól kezdve Iniestán át a „szertáros néniig” szinte mindenki hívogatta – rögtön reagált. A két klub ráadásul ismét egymásra akadt a Bajnokok Ligájában, így az argentin szavait a pszichés hadviselés részeként is fel lehet fogni.

Tavaly tavasszal a londoni 2-2 után a Barcelona Messi négy góljának köszönhetően nyert 4-1-re. Az akkor rengeteg sérültje miatt foghíjasabb Arsenal idén 2-1-gyel törlesztett Londonban. A felek legközelebb március 8-án randevúznak a Camp Nou-ban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik