Élet-Stílus

Német védőért tülekednek a nagyok

A Real Madrid is csatlakozott a Juventus, a Bayern és a Bundesliga-listavezető Dortmund együtteséhez. Nyáron a nagy klubok igencsak felhajthatják Andreas Beck árát.

A Sky Sports úgy értesült, a Real Madrid nyáron bejelentkezik a Hoffenheim válogatott futballistájáért, Andreas Beckért. A kilencszeres válogatott jobboldali védő iránt korábban a Juventus, illetve az utóbbi időben a Bayern és a Dortmund is érdeklődött, elképzelhető, hogy a kérők komoly licitbe fognak a nyáron, alaposan megemelve a jelenleg hatmillió euróra taksált futballista árát.

Mivel a Real nem zárkózik el a Milan által szorgalmazott Ramos-Pato klubcserétől, pótolniuk kellene a támadásokat is rendre kisegítő spanyol válogatott futballistát, s a temperamentumát, illetve „előrekalandozásait” tekintve hasonló habitusú germán beválhatna a „németesedést” eddig Özil és Khedira szerepeltetésével kiválóan kamatoztató madridiaknál.

A 23 esztendős U21-es Európa-bajnok – az aranyérmes csapatnak tagja volt a két madridi német is – játékos szerződése lejár 2012-ben, így a Hoffenheim is meghallgathatja az ajánlatokat, amennyiben egy évvel később nem szeretné ingyen elengedni egyik legjobbját. Az egyéves szerződés ugyanakkor garancia arra, hogy a jelenlegi hatmilliós ár ne ugorjon túl magasra (a Real hasonló módon járt el a már akkor nagyobb „névnek” számító Özil esetében is, tavaly nyáron 15 milliót fizettek az irányítóért).

A Realnál nem tettek le az interes Maicón megszerzéséről sem, a júliusban 30. évét betöltő brazil azonban már tavaly nyáron is túl drágának bizonyult.

A pletykákat erősíti az is, hogy a Hoffenheim is igyekszik erősíteni keretét. A sinsheimiek felvették a kapcsolatot a nyáron a Schalkétől az olasz Genoa együtteséhez igazoló Rafinhával. A 25 éves brazil nem váltotta meg a világot Genovában, s egy interjúban elárulta, hogy szívesen visszaköltözne Németországba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik