Élet-Stílus

Gattusót komolyan provokálták

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke megvédte a Tottenham ellen 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-meccsen fejét vesztő Gennaro Gattusót.

Az AC Milan középpályása a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-meccsen az oldalvonal mellett előbb nyakánál meglökte Joe Jordant, majd a leújás után le is fejelte az angol csapat másodedzőjét. Gennaro Gattuso ellen ugyanakkor nem tettlegesség, hanem csak kirívóan sportszerűtlen magatartás miatt indul eljárás az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA), ezzel együtt három, esetleg még több találkozóról is eltilthatják.

„Természetesen helytelenítjük azt, amit Rino (Gennaro Gattuso) tett, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy komolyan provokálták. Természetesen nem szabadot volna így reagálnia, de ezért még nem kell megbélyegezni. Eddig ugyanis 104 európai kupameccset játszott, s mindössze egyszer állították ki” – vette védelmébe Gattusót Galliani, a milánóiak alelnöke, aki megjegyezte, klubja pénteken megküldi az UEFA-nak a „védőiratot”, és egyebek mellett abban arra a kéri a szervezet illetékeseit, hogy döntésüknél vegyék figyelembe a játékos több mint száz kupameccsen tanúsított sportszerű viselkedését.

Érdekes, hogy az említett piros lapot amiatt kapta még 2003-ban, mert összekülönbözött a svéd Zlatan Ibrahimoviccsal, akivel manapság egy levegőt szív a Milan öltözőjében…
Gattusót komolyan provokálták 1

A korábban a Glasgow Rangersben is légióskodó Gattuso több alkalommal is bocsánatot kért a skót Jordennel történt afférja miatt, de azt egyszer sem felejtette el megjegyezni, hogy az 59 éves, játékosként a Milanban is megfordult edző folyamatosan provokálta.

Állítólag „olasz fattyúnak” nevezte, de ezt Jordan cáfolta. „Nem fogom elmondani, mit mondott. Tény, hogy hibáztam, ilyet nem engedhettem volna meg magamnak egy idősebb emberrel szemben. Várom az UEFA döntését” – mondta Gattuso, aki a Tottenham edzője, Harry Redknapp szerint úgy viselkedett, mint aki megőrült.

„Nem tudom, mi történt, de rossz volt látni. Biztosan, oka volt annak, amit Gattuso tett, mentség ezzel együtt nincsen rá” – nyilatkozta a keddi Bajnokok Ligája-meccs után Massimiliano Allegri, az AC Milan szakvezetője, aki a londoni visszavágón – és még ki tudja meddig – nem számíthat a csupa szív, de néha túl kemény csapatkapitányára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik