Élet-Stílus

Webber jövőre is maradhat a Red Bullnál

A Red Bull csapatfőnöke egyáltalán nem veszi biztosra, hogy szerződése idei lejárta után Mark Webber távozik az alakulattól.

Már tavaly csak egy évre hosszabbított szerződést a Red Bull-lal, felmerült, hogy a 34 éves Mark Webber 2011 végén távozik a csapattól és az F1-ből is. A 2010 második felében elmérgesedett belső viszonyok csak még valószínűbbé tették ezt a forgatókönyvet, de a csapatfőnök, Christian Horner most úgy látja, hogy cseppet sem biztos, hogy így alakul a jövő.

“Mark egyáltalán nem úgy áll az évhez, hogy ez lesz az utolsó. Azért egyeztünk meg a szerződés évenkénti megújításában, hogy lássuk, a karrierjének ebben a szakaszában is megvan-e még a tempója, a motivációja, az elkötelezettsége” – magyarázta az angol.

“Ezek egyelőre cseppet sem koptak meg, sőt, talán még erősödtek is. Szóval meglátjuk hogy alakul az idény, aztán majd a nyár közeledtével elkezdhetünk tárgyalni a következő évről. Ha most is úgy teljesít, mint 2010-ben, miért ne folytatnánk?”

Horner elismerte, hogy Webbert igen rosszul érintette, hogy a tavalyi szezonzárón a siker kapujában bukott el, miközben esélytelenebb csapattársa, Sebastian vettel megnyerte a bajnoki címet, de a főnök szerint az ausztrál veterán ezt is a javára tudja fordítani:

“Nehéz volt ezt Marknak lenyelni. De fejben nagyon erős, szerintem motivációba fordítja az élményt, hogy még elszántabban, még összeszedettebben és fittebben, áramvonalasabban, még lelkesebben térjen vissza!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik