Élet-Stílus

Súlyos vereséggel kezdett a Vasas

Alaposan elpáholta a Vasas férfi vízilabdacsapatát a Primorje Rijeka az Euroliga negyeddöntős csoportmeccseinek nyitányán: a horvát gárda a B jelű kvartettben 7 góllal nyert a szerda esti összecsapáson.

Magyar gólokkal startolt a találkozó, csak éppen a Vasas kapta mindkettőt: a horvát együttesből előbb – az éppen a magyar bajnokcsapattól érkezett olimpiai bajnok légiós – Varga Dénes lőtt messziről Nagy Viktor hálójába, majd megúszás végén a báty, Varga Dániel alakította 2-0-ra az állást.

Aztán végre a Vasas is megszerezte első találatát: 3-0-nál az angyalföldiek horvát világ- és Európa-bajnoka, Miho Boskovic volt eredményes emberelőnyből, majd 4-1-nél ugyancsak fórból Kovács Róbert szépített 4-2-re.

A második negyedben ismét előnyből zárkózott tovább a Vasas amerikai centere, Jeff Powers révén (4-3), majd újólag hat az öt elleni játékban született gól itt is és ott is (5-4). A Primorje eredményes akciókból lépett el 7-4-re, Vámos Márton a “szokásos” emberelőnyből szépített ugyan, ám a hazaiak egy potya ízű góljuknak köszönhetően 8-5-tel vonulhattak el a nagyszünetre.

Hazai találattal indult a harmadik nyolc perc (9-5), majd miközben a Vasas tehetetlenkedett, Varga Dániel bombája utat lelt ex-csapata kapujába. És még tovább romlott a helyzet, mert büntetőből is a Primorje szerzett gólt (11-5).

A záró játékrészben átmenetileg nem folytatódott a magyar bajnok vesszőfutása: Powers a Vasas első akciógóljával 11-6-ra módosította az állást. A hazaiak szemlátomást nem erőltették a gyors támadásokat, így is meglett az egytucat, Varga Dénes révén alakult 12-6-ra a horvát vezetés, és mivel Földi László legénysége már egyszer sem tudott betalálni, a vége 13-6-os KO-vereség lett.

A Vasas a második csoportkörben március 9-én fogadja a Komjádi uszodában a Mladost Zagreb együttesét. A horvát gárda szerdán hazai medencében maradt alul 9-5-re az Euroliga-címvédő olasz Pro Reccóval, Benedek Tibor, Kásás Tamás és Madaras Norbert csapatával szemben.

Férfi vízilabda Euroliga
B csoport, 1. játéknap:
Primorje Rijeka (horvát)–TEVA-Vasas 13-6
(4-2, 4-3, 3-0, 2-1)
A magyar csapat góldobói: Powers 2, Boskovics, Kovács, Vörös, Vámos 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik