Élet-Stílus

Gattuso megússza a súlyos büntetést

A korábbi hírekkel ellentétben enyhe büntetésre számíthat Gennaro Gattuso, a Milan futballistája, aki kedden, a Tottenham elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős mérkőzés végén lefejelte Joe Jordant, az angolok másodedzőjét.

Az európai szövetség (UEFA) csütörtöki tájékoztatása szerint nem tettlegesség, hanem csak kirívóan sportszerűtlen magatartás miatt indul eljárás a világbajnok középpályás ellen.

Előbbi esetben minimum hárommeccses eltiltás járt volna, sőt, ha az incidenst súlyos tettlegességnek sorolja be az UEFA, akkor öt mérkőzésre is száműzhették volna a csapatkapitányt. Így viszont csak egy találkozóra vagy meghatározott időtartamra tilthatják el.

“Teljes felelősséget vállalok a tettemért” – mondta a hazai környezetben 1-0-ra elveszítette találkozót követően Gattuso, aki korábban szerepelt a Glasgow Rangers együttesében. “Jordan megsértett skótul, de hogy mit mondott nekem, azt nem árulhatom el. Az egész mérkőzés alatt provokált, ennek ellenére nem tehettem volna ezt egy nálam idősebb emberrel.”

Az biztos, hogy a kemény stílusáról ismert játékos nem léphet pályára a március 9-én sorra kerülő visszavágón, ugyanis sárga lapjai miatt automatikus eltiltás vár rá. Az UEFA fegyelmi bizottsága hétfőn hirdeti ki ítéletét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik