Élet-Stílus

Világbajnok brazilok Csecsenföldön

Immár hivatalos, hogy márciusban Csecsenföldre látogat a 2002-ben világbajnokságot nyert brazil csapat.

Hivatalosan is bejelentették, hogy a 2002-es, japán és dél-koreai világbajnokságon hibátlan teljesítménnyel aranyérmes brazil válogatott a jövő hónapban barátságos mérkőzést játszik a helyi játékosokból összeállított futballcsapattal Csecsenföldön.

A kormányzati honlap hírében idézte a régió sportminiszterét, aki kijelentette, hogy a dél-amerikai együttes sztárjaival érkezik majd, vélhetően Kaká és Ronaldinho mellett a nemrég visszavonult, szintén aranylabdás Ronaldo is pályára lép a hírverő találkozón.

Ami az ellenfelet illeti, a csecseneknek nincs hivatalosan, a nemzetközi (FIFA) és az európai szövetség (UEFA) elismert válogatottja, így helyi játékosokból verbuvált csapat áll ki a 2002-ben világbajnok brazilok ellen, amelyet Ramzan Kadirov elnök irányít majd.

Az elmúlt 15 év háborús viszontagságai után – bár iszlamista terrortámadásoktól továbbra is tartani lehet – stabilizálódott a helyzet Csecsenfölön. A viszonylagos béke a csecsen labdarúgásra is kedvező hatással van. Ennek jeleként a korábbi holland sztár, az Európa-bajnok Ruud Gullit januárban vezetőedzői munkát vállalt Kadirov csapatánál, a Terek Groznijnél, most pedig brazil sztárok népszerűsítik a sportágat Csecsenföldön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik