Élet-Stílus

Gattuso megőrült – videó

Gennaro Gattuso, az AC Milan csapatkapitánya a Tottenham ellen 1-0-ra elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzésen lefejelte Joe Jordant, a vendégek 59 éves pályaedzőjét.

„Elveszítettem az önuralmamat, nincs mentség arra amit tettem, és ezért vállalmom is a felelőséget” – nyilatkozta bűnbánóan Gennaro Gattuso, aki a második félidőben az oldalvonal mellett összeszólalkozott az edzővel, meg is lökte, majd a lefújást követően közelről lefejelte, pontosabban homlokát különösebb erő nélkül Joe Jordan arcába tolta.

Ettől persze elítélendő, amit tett, nyilván nem is ússza meg büntetés nélkül, igaz, sárga lapjai miatt a március 9-re kiírt londoni visszavágón eleve nem játszhat.

„Nagyon ideges voltam. Mindketten mondtuk a magunkét – nyelvi nehézségeink nem voltak, hiszen megtanultam a nyelvet, amikor a Glasgow Rangersben játszottam -, de hogy mit vágtunk egymás fejéhez, arról nem szeretnék beszélni” – jegyezte meg a mindig nagy szívvel küzdő Gattuso, aki azonban olykor képtelen uralkodni az indulatain…

Ugyanakkor az 59 éves, skót Jordan sem szent, labdarúgóként rendkívül kemény, kíméletlen volt, egy „csatában” négy fogát is elveszítette. Érdekes, hogy 1981 és 1983 között a Milanban is megfordult, s játszott a Leedsben és a Manchester Unitedben is.

„Nem tudom, mi történt, de rossz volt látni. Biztosan, oka volt annak, amit Gattuso tett, mentség ezzel együtt nincsen rá” – így Massimiliano Allegri, az AC Milan szakvezetője.

„Gattuso másvalakit is kiszúrhatott volna magának, de ő éppen Jordant találta meg, fogalmam sincs, miért. Teljesen elvesztette a fejét, úgy viselkedett, mint aki megőrült” – mondta az üggyel kapcsolatban Harry Redknapp, a győztes angol együttes edzője.

A meccsen egyébként nem csak Gattuso, hanem az Arsenalban korábban négy szezont is lehúzott milánói Mathieu Flamini is „megőrült”: kíméletlenül lerúgta Vedran Corluká.

„Szörnyűséges, amolyan lábtörő belépő volt, ahogy páros lábbal odacsúszott. Nem is értem, hogy maradhatott a pályán. Corluka lábát szerdán megröntgenezik. Nem hiszem, hogy törése van, de ez legkevésbé Flaminin múlott…” – jegyezte meg Redknapp.

A francia középpályás ugyancsak megbánta tettét, és a lefújás után bekopogtatott a Tottenham öltözőjébe, hogy bocsánatot kérjen „áldozatától”, s jobbulást kívánjon neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik