Élet-Stílus

Raúl beköszönt a Mestallában

A spanyol legenda ismét egyedül vezeti az európai gólvadászok ranglistáját, miután betalált a Valencia ellen. A Milan hátránnyal utazik Londonba.

A valenciai Mestallában az első félidő egyenlő erők küzdelmét hozta. A Schalke játszott támadóbban, ám a németek nem túl elszánt kísérleteire góllal válaszolt a hazai együttes, Mathieu baloldali beadására Soldado tökéletes ütemben érkezett, s becsapta Neuert.

A folytatásban a kék mezesek kapujának szorították a hazai együttest, Farfán lövésénél és Kluge fejesénél is óriásit védett Guaita, a hajrában pedig mindkét kapu többször is veszélyben forgott. Szünet után tovább gyorsult az addig sem lanyha tempó. A Raúlt mindvégig füttyel, s üzengetésekkel fogadó hazai közönség aztán a 64. percben mély csendbe burkolózott. “Spanyol-német” akció során Jurado játszott a volt madridi legenda elé, s a támadó nem hibázott – ellenben igazolta, miért is nem szeretik Valenciában.

A 71. európai találatával Filippo Inzaghit megelőző, s az örökranglista élén immár ismét egyedül álló klasszis 24 bajnokin 12 gólt szerzett a CF ellen (a 2000-es BL-döntőben is eredményes volt), s ezúttal is betalált, ráadásul pontot csent. A Valencia ugyanis hiába támadott többet a hátralévő időben, gólt már nem szerzett. Maradt az 1-1, s ez azt jelenti, hogy immár a Schalke az esélyesebb.

Crouch döntött a Giuseppe Meazzában (MTI/EPA)

Crouch döntött a Giuseppe Meazzában (MTI/EPA)

Milánóban is a vendégcsapat kezdte jobban a mérkőzést, a Spurs az első félórában egyértelműen jobb volt, mint a félidő hajrájára magára találó Milan. Ha az első félidő nagyobb helyzetek nélkül telt, a második elején már gyorsult a ritmus, nem utolsó sorban a Seedorf-Pato cserének köszönhetően.

A Milan fölénye ellenére azonban a Tottenham vívta ki a győzelmet: Ibrahimovic eladott labdája után Modric passzával a gyors Lennon elszelelt, s középre adott labdáját Crouch juttatta a kapuba. A hajrában még egy meg nem adott Ibrahimovic-találat és a magáról megfeledkező Gattuso magánszáma borzolta a kedélyeket: az eredményen ez nem változtatott. Előny a Spursnél.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő:

Milan-Tottenham 0-1 (0-0)
Giuseppe Meazza, 75 ezer néző. Vezette: Lannoy (francia)
Gól: Crouch (80.)
Sárga lap: Flamini (55.), Yepes (61.), Gattuso (75.)
Milan: Abbiati (Amelia, 18.) – Abate, Nesta, Yepes, Antonini – Thiago Silva – Gattuso, Flamini – Seedorf (Pato, 46.) – Robinho, Ibrahimovic
Tottenham: Gomes – Corluka (Woodgate, 59.), Gallas, Dawson, Assou-Ekotto – Lennon, W. Palacios, Sandro, Pienaar (Kranjcar, 77.) – Van der Vaart (Modric, 62.) – Crouch

Valencia-Schalke 1-1 (1-0)
Mestalla, 45 ezer néző. Vezette: Nikolajev (orosz)
Gól: Soldado (17.), illetve Raúl (64.)
Kiállítva: Schmitz (90+3.)
Sárga lap: Ricardo Costa (59.), illetve Matip (16.), Schmitz (65.), Neuer (78.), Jurado (80.)
Valencia: Guaita – Miguel, David Navarro, Ricardo Costa, Mathieu (Jordi Alba, 79.) – Topal – Banega (Vicente, 68.), Tino Costa – Dominguez (Joaquín, 68.), Aduriz – Soldado
Schalke: Neuer – Ucsida, Höwedes, Metzelder, Schmitz – Kluge, Matip – Farfán (Draxler, 79.), Jurado (Edu, 83.) – Raúl, Huntelaar (Jun-min, 90.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik