Élet-Stílus

Hol rontják el a nők a Valentin-napot?

A legtöbb Valentin-napi vita oka az, hogy a nők nem tudják eldönteni, most tulajdonképpen vágynak-e az ajándékra, vagy sem.

A két nem közül inkább a nők azok, akikre jellemző, hogy szeretik, ha párjuk nagyszabású ajándékokkal bizonyítja szerelmét. Még akkor is, ha mindeközben tisztában vannak azzal, hogy a szerelem érzése sem állandó, és hogy a lángoló érzelmek a legjobb esetben is maximum másfél évig tarthatók fenn.

A Valentin-napra időzített viták leggyakoribb oka egyébként nem is az ajándék, hanem az a néhány fontos különbség, amire ez a helyzet rávilágít. Példának okért ilyen különbség lehet az érzelmek lángolásában, vagy azok kimutatásának mikéntjében is. A nők többsége éppen egy ilyen napon hajlamos elkövetni azt a hibát, hogy túlzott elvárásokat támaszt párjával szemben, amikről természetesen nem számol be: várja, hogy párja kitalálja a gondolatait. Ezzel nemcsak magukat hozzák kínos helyzetbe, hanem a férfiakat is.

A kimondatlan vágyak mellett gyakori és tipikus Valentin-napos hiba az érzelmi zsarolás és a megjátszás is, amikor a nő elhiteti párjával, hogy számára egyáltalán nem fontos az ünnep, miközben a legjobban arra vágyik, hogy szerelme meglepje.

AJÁNLOTT LINKEK:

Tudjon meg még többet a nők által elkövetett hibákról (nlcafe.hu)
Néhány plusz infó a Valentin-napról (wikipedia.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik