Élet-Stílus

Bíróbotrány: hétfőn hallgatják meg a játékvezetőket

Hétfőn délelőtt hallgatják meg azt a három labdarúgó-játékvezetőt, akik a múlt heti észt-bolgár felkészülési mérkőzésen engedély nélkül működtek közre.

Vágner László, a magyar szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke a Digi Sport csatorna Reggeli Start című műsorában elmondta: főként arra a kérdésre keresik majd a választ, hogy az egyéni akcióban részt vett bírók milyen módon utaztak ki a mérkőzésre, előtte kikkel és miről leveleztek. A vizsgálat eredményét a területileg illetékes futballszövetség fogja felterjeszteni az MLSZ-nek.

Az ominózus antalyai összecsapást Lengyel Kolos vezette, két segítője pedig Selmeczi Krisztián és Csák János volt – ők a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban működnek közre. Mindhármójuk engedélyét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Vágner úgy látja, a játékvezetők akciója “egy egyéni maffiózó munka volt”, amely teljesen követhetetlen volt a számára, hiszen az érintett bírók nem tartoznak a hatáskörébe. “Bár az ügy nem tett jót a magyar játékvezetés hírnevének, száz százalékig biztos vagyok abban, hogy az eset nem fogja negatívan befolyásolni a magyar játékvezetők nemzetközi karrierjét, és működtetését más területeken” – jelentette ki Vágner.

A játékvezetői bizottság vezetőjét arról is megkérdezték, hogy a négy megadott tizenegyes miatt fogadási csalás gyanújába keveredett játékvezetők milyen színvonalon látták el a feladatukat.
“Az az érdekes, hogy a mérkőzésen megítélt mind a négy tizenegyes mindenki szerint befújható volt, s az összefoglaló alapján a játékvezetők jelentős szakmai hibát nem követtek el” – mondta Vágner, majd hozzátette: nem merné állítani, hogy a bírók fogadási csalásban vettek részt. “Erről nincsenek információk, s ezt más testületnek kell majd kivizsgálnia” -fogalmazott.

“Ezek a bírók rossz irányba vitték a magyar játékvezetés hírnevét, ezért nekik nincs helyük a játékvezetők családjában” – erősítette meg korábbi szigorú döntését Vágner László.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik