Élet-Stílus

Ballack ismét kidőlt – mi lesz vele?

Michael Ballack ismét sérült: a Bayer Leverkusen középpályásának ezúttal a bal térdével akadnak-e gondjai.

A német válogatott korábbi csapatkapitányára bizony rájár a rúd. A sorozatos sérülései miatt sokan már azt is kétségbe vonják, hogy még valaha a tőle megszokotthoz közeli színvonalon tud futballozni. Edzője, Jupp Heynckes igen, de néhány nappal ezelőtt azt is elmondta: Ballacknak időre van szüksége ahhoz, hogy ismét csapata erőssége legyen, azt viszont a rendkívül tapasztalt leverkuseni mester sem tudta megmondani, mennyire.

Az, hogy többet sérült, mint amennyit egészséges, nem sok jót sejtet. A pokoljárására a tavalyi angol kupadöntőn kezdődött, súlyos bokasérülése miatt augusztusig harcképtelen volt, majd szeptemberben bal lábának sípcsontjával akadt baja, s emiatt kényszerült hosszabb pihenőre, amelyből csak januárban térhetett vissza. Azóta mindössze három bajnokin szerepelt. A hétvégén kihagyta az Eintracht Frakfurt ellen 3-0-ra megnyert meccset, hiába melegített csaknem negyven percet át, Heynckes nem küldte pályára.

Hétfőn a Leverkusen azt közölte: a 98-szoros válogatott futballistának kiújult a korábbi térdsérülése. Igaz, a klub és Ballack reményei szerint csak pár napot kell mulasztania.

„Az, hogy a heti első gyakorláson, kedden edzhet-e, az a kezelés hatékonyságától függ…” – így Bayer szóvivője. Arról, hogy pontosan mi baj, nem szólt. Ezért csak találgatni lehet: valóban rövid idő alatt felgyógyul-e, vagy a károgóknak lesz igazuk?!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik