Élet-Stílus

Rooney mindenkit ámulatba ejtett – videó

Wayne Rooney élete legszebb góljával döntötte el a Manchester United javára a szombati, City elleni városi rangadót.

A válogatott csatár állítja ezt, miután 1-1-es állásnál a 78. percben Nani beadása nyomán 11 méterről a kapunak háttal ollózott a bal felső sarokba ollózta a labdát.

„Ez volt az eddigi legnagyobb gólom. Éppen minél jobb pozíciót kerestem, amikor Nani középre ívelt. Láttam, hogy jön be a labda, és arra gondoltam, miért ne próbálhatnám meg az ollózást. Ilyen kísérlet után a tízből kilencszer nem megy be a labda, de most szerencsére a felső sarokban kötött ki. Különösen azt tette csodássá a pillanatot, hogy láttam a közönséget, a társaimat és a menedzsert örülni” – így a szombati derbi hőse.

Mint ahogy a csatár is jelezte, Sir Alex Fergusonnak is tetszett a gól.

„Káprázatos volt, egészen hihetetlen. Szereztünk már szép gólokat, ugyanakkor ehhez foghatót aligha. Nagyszerűn kivitelezett lövés volt” – magyarázta az angol listavezető skót menedzsere. Ehhez hozzátette: őt Nani vezetést eredményező találata is elkápáztatta („Ryan Giggs labdája és a befejezés is tökéletes volt”), de szerinte arra a csodás győztes gól miatt néhány nap múlva már nem is fognak emlékezni az emberek…

„Rooney képes meccseket eldönteni, hiszen fantasztikus játékos. Egyébként 1-1-es állásnál úgy gondoltam, akár nyerhetünk is az Old Traffordon, de aztán jött az a csodálatos gól, ami megpecsételte a sorsunkat, holott a játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget” – magyarázta a Manchester City trénere, Roberto Mancini.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik