Élet-Stílus

Nehezen nyert a Győr a BL-ben

A Győri Audi ETO KC csapata második középdöntős mérkőzését is megnyerte a női kézilabda Bajnokok Ligájában: öt góllal verte a német HC Leipziget.

A magyar és a német csapat tavaly is összekerült egymással a sorozatban, akkor mindkétszer a győriek diadalmaskodtak – és most is ők voltak a találkozó esélyesei.

Konkoly Csaba együttese főként védekezésben kezdett kiválóan, a németek az első negyedórában csak háromszor tudták mattolni Pálingert, ráadásul a válogatott kapusnak nem is kellett hatalmas bravúrokat bemutatnia (5-3). Ezzel szemben támadásban sokat hibázott az esélyesebb magyar bajnok, így a félidőben „csak” három góllal vezetett.

A fordulást követően alig négy perc elteltével egyenlített a lipcsei alakulat, ám két Haraldsen-védés után felébredt a magyar csapat és újra a kezébe vette az irányítást. A Győr nem tudott jelentősen ellépni, Mayer kiállítása alatt pedig újfent szorossá tette a meccset a Leipzig (16-15).

Tíz perccel a vége előtt háromgólos előnyre tett szert a Győr, ekkor már úgy tűnt, a lipcseiek elkészültek erejükkel, ennek ellenére becsülettel küzdöttek az utolsó pillanatig, ám a magyar együttes végül, ha nehezen is, de begyűjtötte a „kötelező” két pontot.

A Győr jövő szombaton a Larvik vendégeként folytatja szereplését a BL-ben.

Továbbjutott a Vác

Hét góllal nyert a Vác a Byasen ellen az EHF-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, így továbbjutott. A norvég gárda lemondott pályaválasztói jogáról, így szombaton is Vácon mérkőzött meg egymással a két gárda, akkor a vendégek nyertek öt góllal.

BL, középdöntő, 2 csoport, 2. forduló:
Győri Audi ETO KC-HC Leipzig (német) 25-20 (11-8)
Magyar gólszerzők: Spiridon 6, Bradeanu 4, Görbicz 4/3, Amorim, Vérten, Mraviková, Gros 2-2, Kovacsics 2/1, Orbán 1

A csoport állása:
1. Larvik 4 pont (67-44)
2. Győri Audi ETO KC 4 (51-44)
3. HC Leipzig 0 (44-51)
4. Dinamo Volgograd 0 (44-67)

Női EHF-kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Syma Vác-Byasen (norvég) 31-24 (16-7)
Továbbjutott: a Vác, 60-58-as összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik