Élet-Stílus

Lefékezték a Barcelonát – videó

A listavezető Barcelona nem bírt a házigazda Sporting Gijónnal a spanyol labdarúgó-bajnokság 23. fordulójában.

„A Barcelona számára nem elfogadható a döntetlen, hiszen mi mindig és mindenhol győzni szeretnénk. Ugyanakkor az is igaz, hogy a Sporting ezúttal sok tekintetben jobb volt, mint mi” – nyilatkozta a lefújást követően a pályafutását éppen Gijónban kezdő David Villa, aki a hajrában szerzett góljával állította be az 1-1-es végeredményt.

Ami annyit jelent, hogy a katalán gárda zsinórban megnyert 16 bajnoki mérkőzés – ezzel a vonatkozó, 50 évet élt rekord megdöntése – után botlott újra a Primera Divisiónban.

A Barcelona általában flottul működő gépezete ezúttal akadozott, a Sporting pedig összeszedetten, jól futballozott, és David Barral révén a vezetést is megszerezte. A 27 éves csatár a bal oldalon lefutotta Gerard Piquét, betört a tizenhatosra, majd 11 méterről a hosszú alsó sarokba lőtt. A katalán együttes a bekapott gól után igyekezett fokozni a nyomást, de Sporting jó állta a sarat – egészen a hajráig, amikor is a fentebb idézet David Villa 16 méterről az amúgy jól védő Ivan Cuellar felett a kapuba emelt.

„Az életünket adtuk ezért a döntetlenért. A világ egyik legjobb csapatával játszottunk, mégis talán az egy pontnál is több volt ebben a meccsben” – nyilatkozta Manuel Preciado, a tabellán pillanatnyilag 13. Sporting Gijón vezetőedzője, akit a barcelonai kollégája, Joseph Guardiola is méltatott a remek, pontot érő taktika kidolgozása okán.

Sporting Gijón-Barcelona 1-1

Egy másik edző, Quique Sanchez Flores viszont dicséret helyett egészen más kap – spanyol sajtóértesülések szerint hamarosan a munkakönyvét veheti a kezébe, miután csapata, az Atlético – valamennyi sorozatot figyelembe véve – zsinórban ötödik mérkőzését bukta el, ráadásul ezeken mindössze egy gólt szerzett. A Valencia ellen Jose Antonio Reyes már a harmadik percben betalált, de végül 2-1-re a rivális győzött.

„Ha kirúgnak, akkor is kapom majd a fizetésemet a szerződésem szerint, de nyilván nem ez a célom, a klub és a játékosaim miatt is folytatni szeretném” – mondta Flores.

A Sevilla büntetőt is hibázva kétgólos hátrányba került az edzőváltáson átesett Racing Santaner otthonában, és bár a hajrában „utolérte” az ellenfelét, mégis pont nélkül távozott. A csereként beállt Manuel Arana a 91. percben egy remek emeléssel tett pontot csapata hosszú, hét hetes nyeretlenségi sorozatának végére. Nem mellékesen: a Racing első győzelmét aratta új tulajdonos, az indiai Ahsan Ali Syed regnálása során.



Primera División, 23. forduló:


Sporting Gijón-Barcelona 1-1 (1-0)


Gól: Barral (16.), ill. David Villa (80.)

Atlético Madrid-Valencia 1-2 (1-1)


Gól: Reyes (3.), ill. Joaquin (41., 86.)

Kiállítva: Godin (90., Atlético Madrid)



Racing Santander-Sevilla 3-2 (2-1)


Gól: Salas (12.), Rakitic (19., öngól), Artana (91.), ill. Fazio (40.), Fabiano (83., 11-esből)

Kiállítva: Salas (39., Santander)


Vasárnap:

Hércules-Real Zaragoza, 17:00
Levante-Almería, 17:00
Málaga-Getafe, 17:00
Real Sociedad-Osasuna, 17:00
Deportivo La Coruna-Villarreal, 19:00
Espanyol-Real Madrid, 21:00



Az élcsoport:

1. Barcelona 62
2. Real Madrid 54/22 mérkőzés
3. Valencia 47
4. Villarreal 45/22
5. Espanyol 37/22
6. Athletic Bilbao 36/22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik