Élet-Stílus

Kiválóan hajrázott a Fiorentina – videó

A Palermo kétszer is megszerezte a vezetést a vendég Fiorentina ellen, mégis pont nélkül maradt az olasz labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában.

A Fiorentina a Palermo vendégeként négy góllal rukkolt elő Szicíliában, ami azért meglepő, mert a firenzei csapat az eddigi idegenbeli fellépésein csak egyszer, Rómában tudott egynél többször az ellenfél kapujába találni, ötször pedig gól nélkül maradt.

A forduló előtt ötödik Palermo Javier Pastore 12 méteres lövésével már a 7. percben előnybe került, de Alberto Gilardinónak két elpuskázott helyzet után még az első félidőben sikerült egyenlítenie, Valon Behrami labdáját közelről bólintotta a hálóba.

A szünet után Antonio Nocerino másodszor is megszerezte a vezetést a Palermónak, Fabrizio Miccoli beadása után a fejét használta a gólszerzés, de a vendégcsapatnak ismét volt válasza, pontosabban Michele Camporesének, akit üresen talált meg a labda egy szöglet után, néhány pillanattal később már fogadhatta is a társak gratulációját.

Palermo-Fiorentina 2-4

Riccardo Montolivo, a Fiorentina csapatkapitány ezután távolról a kapufát találta telibe, később Cesare Bovo már betalált, ennek azonban aligha örült, hiszen Adem Ljacic baloldali beadása után a saját kapuját vette be a 78. percben. Ljacic egyébként kiváló csere volt, merthogy egy újabb kontra végén a negyedik Fiorentina-gólban is főszerepet vállalt, ő tálalt a 4-2-es végeredményt beállító Montolivo elé. A végén még szépíthetett volna a Palermo, de Abel Hernandez pontatlanul célzott – a kapufát forgácsolta szét.

A vasárnapi játéknapon nem kaptak szerepet a Serie A magyarjai. A sereghajtó Bariban kölcsönben szereplő Rudolf Gergely a kispadról nézte végig, ahogy csapata gól nélküli döntetlent játszott eredeti csapatával, a Genoával. Koman Vladimirnak és Laczkó Zsoltnak is a padon jutott csak hely a Sampdoriában, ők azonban legalább annak örülhettek, hogy övéig legyőzték a Bolognát, ezzel a 12. helyre jöttek fel a tabellán.

Vass Ádámot nem nevezte a kiesőhelyen álló Brescia a Lazio elleni mérkőzésre, amelyen a fővárosi csapat 2-0-ra nyert, ezzel ideiglenesen a harmadik helyre, az Inter elé került.

Vadócz csere volt

Vadócz Krisztián a 83. percben lépett pályára az Osasunában, amely egygólos vereséget szenvedett a Real Sociedad vendégeként a spanyol bajnokságban. A Bundesliga vasárnapi játéknapján a Szalai Ádámot súlyos sérülés miatt nélkülöző Mainz 4-2-re kikapott Kölnben, s az ötödik helyre esett vissza. Angliában a Bolton 2-0-ra legyőzte a vendég Evertont. A hazai csapatban Bogdán Ádám kispados volt.

Serie A, 25. forduló:
Palermo-Fiorentina 2-4 (1-1)
Gól: Pastore (7.), Nocerino (48.), ill. Gilardino (36.), Camporese (70.), Bovo (78., öngól), Montolivo (88.)

Bari-Genoa 0-0

Brescia-Lazio 0-2 (0-1)
Gól: Gonzalez (17.), Kozak (58.)

Cagliari-Chievo 4-1 (3-0)
Gól: Conti (18.), Canini (29.), Nene (43., 71.), ill. Thereau (84.)

Catania-Lecce 3-2 (1-0)
Gól: Silvestre (45.), Lodi (80., 85.), illetve Jeda (56.), Munari (61.)

Cesena-Udinese 0-3 (0-1)
Gól: Di Natale (41., 75.), Inler (69.)

Sampdoria-Bologna 3-1 (3-0)
Gól: Palombo (8.), Gastaldello (11.), Maccarone (15.), illetve Paponi (65.)

Bundesliga, 22. forduló:
Werder Bremen-Hannover 96 1-1 (0-1)
Gól: Mertesacker (50.), illetve Konan (26.)

1. FC Köln-FSV Mainz 4-2
Gól: Podolski (3., 55.), Novakovic (43., 60.), ill. Allagui (31.), Sliskovic (89.)

Premier League, 27. forduló:
Bolton Wanderers-Everton 2-0 (1-0)
Gól: Cahill (10.), Sturridge (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik