Élet-Stílus

Ungvári Miklós nem állt ki testvére ellen

A fiatalabbik Ungvári fivér, Attila nyerte meg a 73 kilogrammos súlycsoport döntőjét szombaton a 46. cselgáncs Hungária Kupán, miután bátyja, Miklós sérülésre hivatkozva nem állt ki ellene.

A korábban kétszeres győztes Ungvári Miklós már a csütörtöki sajtótájékoztatón jelezte, hogy csak a fárasztó fogyasztás elkerülése miatt indul el 66 helyett 73 kilósok között a Hungária Kupán, így mivel neki nem kell a pont, az alapból 73 kilogrammos fivérének viszont annál inkább, ha úgy adódik, nem fog kiállni öccsével, Attilával – nem is tette…

„Nem egyszerű érzések vannak bennem. Az elődöntő után összedugtuk a fejünket, és megbeszéltük, hogy mit lehetne tenni. A genfi egyezség az lett, hogy Miki sérülésre hivatkozva leadja a mérkőzést nekem” – nyilatkozta a győztes Attila az MTI-nek.

Edzőjük, Bíró Tamás annyit mondott a kulisszatitkokról, hogy a finálé előtt egyeztettek az EJU főbírójával, és abban állapodtak meg, hogy a sérülés a legelfogadhatóbb indok.
Ungvári Attila győzelme 2005 óta az első hazai férfi győzelem a Hungária Kupán, amelyen a férfi és női eredményeket együtt véve a szombati volt a 17. magyar elsőség.

A magyar versenyzők tehát egy arany- és egy ezüstéremmel zárták a nyitónapot, vasárnap további 16 hazai dzsúdós lép tatamira a Körcsarnokban zajló versenyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik