Élet-Stílus

Újabb érv az Oscar-díj ellen?

Az Oscar-jelölés után Sharon Stone-t, Dudley Moore-t, James Garnert és Elisabeth Taylort is ugyanaz a betegség támadta meg.

Az említett hírességekben tehát azon kívül, hogy valamennyien esélyt kaptak az Amerikai Filmakadémia díjára, van egy másik közös dolog is: mindannyian túlélték a szélütést. Az orvosok szerint ez egy figyelmeztető jel arra, hogy még a hírnév sem szigetel el a különféle betegségektől.

Annak, hogy a hírességeket milyen arányban érinti például a stroke, a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem munkatársai néztek utána a Nemzetközi Stroke Konferencia alkalmából. Kiderült, hogy a sztárok legalább ugyanolyan kockázatokkal néznek szembe, mint a világ több része.

Az orvosok összesen 409 Oscar-jelölt hírességet vizsgáltak: közülük 29-et ért már szélütés, ezek közül összesen 6 bizonyult halálosan. A stroke mellett szintén gyakori betegség a szívroham, ilyet 39 vizsgált sztár kapott. A kutatók adatai szerint a jelölteket csak később, több tíz évvel a jelölés után érte szélütés, kivéve Sharon Stone-t, aki 43 évesen kapott stroke-ot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik