Élet-Stílus

Nagy László többé nem játszik a magyar válogatottban

Nagy László egy rövid üzenetben közölte, hogy többet nem kíván szerepelni a magyar válogatottban.

„A február 15-i határidőt nem megvárva, a mai napon jelzem, hogy nem kívánok szerepelni a válogatottban! Üdvözlettel: Nagy László” – tett pontot a több mint másfél éve húzódó, és egyre kínosabb ügy végére a Barcelona 29 éves kézilabdázója.

A válogatott korábbi csapatkapitánya legutóbb 2009. június 21-én, a Szlovákiában 30-19-re megnyert Eb-selejtezőn lépett pályára a nemzeti együttesben. Később aztán felmerült, hogy a hispán együttesben folytathatja, s spanyolként venne részt a 2012-es londoni olimpiai játékokon. Ezt azonban a vonatkozó szabályok szerint csak akkor teheti meg, ha három évig nem játszik a magyar csapatban. S ugye már nem is fog…

Tehát előtte szabad a pálya, míg a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) lezártnak tekinti a „Nagy” ügyet.

Válogatottbeli karrier dióhéjban

Nagy László 1999 óta 138 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban – és ez a szám már véglegesnek tekinthető. Az átlövő 2004-ben tagja volt az athéni olimpián negyedik nemzeti csapatnak, a 2009-es vb-n pedig hatodik volt a válogatottal.

Ez egyenes beszéd volt

A mostani üzenet egyébként legalább egyenes, tiszta beszéd volt, még akkor is, ha Nagy László döntését nyilván sokan sérelmezik. A nemleges válasz amúgy egyáltalán nem meglepő azok után, hogy az elmúlt több mint másfél esztendőben különböző indokokkal, többnyire sérülésekre hivatkozva rendre lemondta a szereplést a magyar csapatban, majd tavaly ősszel némiképp taktikát váltott, nyílt levelet írt, amelyben a nagy tornákon kapott napidíj mértékét és a biztosítás feltételeit kifogásolta. A szövetség által felkért testület megpróbált megegyezni vele, de a jelek szerint nem járt sikerrel.

„Egyre messzebb került a válogatottól”

„Benne volt a levegőben, hogy így dönt. Sejthető volt, hogy ez lesz válasza azok után, ahogy egyre inkább elhúzódott az ügy, és ő egyre messzebb került a válogatottól. Sajnálom, hogy így döntött, mert vele erősebb lenne a magyar férfi kézilabda-válogatott” – nyilatkozta honlapunknak Skaliczki László volt szövetségi kapitány.

Iváncsik Gergő, a svédországi világbajnokságon hetedik magyar csapat szélsője a honlapunknak korábban úgy fogalmazott, a válogatott jó lenne Nagy Lászlóval, de nélküle is az. Ezt bizonyítja, hogy távollétében sikerült kiharcolnia az olimpiai selejtezőt.

Fazekas: legalább tudjuk, hogy nem számíthatunk rá

A nyílt levél megírása után a társak többsége kiállt Nagy mellett (majd egyeztettek szövetséggel), ő viszont most közvetve nekik is nemet mondott. Kíváncsiak voltuk például Fazekas Nándor ennek tükrében miképp reagál a döntésre. Ő azonban ebbe nem akart belemenni. Annyit mondott: „Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy akar-e játszani a magyar válogatottban, vagy sem. Most legalább pont került a régóta elhúzódó ügy végére, és már tudjuk, hogy nem számíthatunk rá. A szereplése amúgy egy-két helyezéssel jobb pozíciót jelentene az aktuális világversenyeken” – mondta az FN.hu-nak a veszprémi kapus, aki halkan megjegyezte, „talán Laci még meggondolja magát…”

A spanyoloknál sem játszik?

„Tiszteletben kell tartani Nagy László döntését. A családjától származó információ, hogy a spanyol válogatottban sem fog játszani. Nagy László értékes, nagy tudású játékos, aki így távol marad majd a világversenyektől. Amennyiben nem így lenne, akkor az elmúlt egy-másfél év procedúrája utólag elfogadhatatlanná válna, és a játékosnak – elsősorban a csapat előtt – erkölcsileg tisztáznia kell magát” – reagált a kiváló átlövő csütörtöki bejelentésére Mocsai Lajos szövetségi kapitány az MTI-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik