Élet-Stílus

Miért ne ajándékozz csillagot?

Valentin-napkor az igazi hősszerelmesek még erre is képesek lennének, csakhogy a felhajtás teljesen fölösleges.

Arra, hogy csillagot ajándékozni nem a legjobb ötlet, a Valentin-napi roham előtt a CrunchGear figyelmes csapata hívta fel a szerelmesek figyelmét. Abból indultak ki, hogy a szerelmesek napján néhányan hajlamosak túlzásokba esni, már ami a romantikát illeti. Hát igen, a szerelmünkről csillagot elnevezni, vagy egy saját csillaggal meglepni, nos az valóban a romantika csúcsa.

A dolog szépséghibája az, hogy az egész felesleges pénzkidobás. A CrunchGear rámutat, hogy bár számos cég hirdeti magát, hogy tőle megvásárolhatunk a milliárd égitest közül egyet, ehhez valójában nincs joguk. Elnevezni valakiről egy égitestet: nos ez egy fokkal jobb, mint megvásárolni a bolygót, vagy egy csinos telket a Holdon és persze olcsóbb is, csakhogy legalább akkora átverés.

A világon csupán egy olyan nemzetközileg is elismert intézmény létezik, ami égitesteket nevezhet el: a Nemzetközi Asztronómiai Szövetség. Vagyis, amit nem ezen keresztül neveztek el, az hivatalosan továbbra sincs elnevezve. Ettől függetlenül, aki szeretné ajándékozhat, vagy nevezhet el égitestet, de nem árt tisztában lennie azzal, hogy egyedül a gesztusa lesz valódi.

AJÁNLOTT LINKEK:

Valentin-napra ne vegyél csillagot! (CrunchGear) – angol
A Nemzetközi Asztronómiai Szövetség honlapja (iau.org)
International Star Registry – ahol 1979 óta adnak nevet a csillagoknak (starregistry.com) – angol

Ajánlott videó

Olvasói sztorik