Élet-Stílus

A Sun elhagyott otthonába költözik a Facebook – képek

Az észak-kaliforniai Szilícium-völgybe költözik az egyre gyarapodó Facebook-birodalom - ismertette jövőbeli terveit a világ legnépszerűbb közösségi portálja, amely az Egyesült Államokon kívül elsősorban az ázsiai országok felé terjeszkedik.

A cégbirodalom ebben a hónapban ünnepli fennállásának hetedik évfordulóját. Ez idő alatt évente mintegy 50 százalékkal növekedett az alkalmazottainak száma, így nem meglepő, hogy az elmúlt két év során igencsak szűkössé vált Palo Alto-i központját most a szomszédos Menlo Park városának egyik huszonhárom hektáron elterülő épületegyüttesére cseréli le.

A korábban a Sun Microsystems vállalatnak otthont adó komplexum kilenc épületből és összesen 92,900 négyzetméternyi irodahelyiségből áll – sorolta az épület adatait John Tenanes, a vállalat ingatlanügyeivel foglalkozó részleg vezetője kedden. A cég a szomszédos General Motorstól is megvesz egy 8,9 hektáros területet.

“Az egyik legfontosabb célkitűzésünk az épület felújításakor, hogy egy kellemes helyet varázsoljunk belőle” – ismertette a terv részleteit a Menlo Park-i városházán David Ebersman, a vállalat pénzügyi igazgatója. A tervek szerint a cég munkatársainak egy része idén júniusban megy át az új központba, és idővel mind a kétezer alkalmazott átköltözik.

Képek a Mashable-től

Képek a Mashable-től

A Google, az Apple és a Yahoo vállalatóriások közelében álló új központba azokat a graffitival borított faldarabokat is átviszik, amelyek még a Palo Alto belvárosában működő első főhadiszállás emlékét őrzik, ahonnan két évvel ezelőtt költözött át a cég a mára szintén szűkössé váló nagyobb irodába. A további tervek között szerepel egy európai sétálóutca hangulatát idéző hosszú udvar kialakítása is, ahol a dolgozók a szabadban is megvitathatják egymással a legújabb elképzeléseiket – ismertette a terveket Ebersman.

A Facebook nem csupán hazájában, de az ázsiai országokban is terjeszkedik. Legújabb tervei szerint Hongkongban nyit értékesítési irodát. Az Asia Media Journal hírportálján megjelent közleménye szerint az új kínai részleg azoknak a hongkongi és tajvani vállalatoknak, ügynökségeknek és márkáknak nyújt majd segítséget, amelyek a közösségi portálon szeretnék hirdetni magukat, vagy reklámkampányt indítani.
A világ legnagyobb internetpiacával büszkélkedő Kínában még 2009-ben tiltották be a Facebook-ot és azóta számtalan utánzat igyekezett kárpótolni a közösségi portál nélkül maradt mintegy 450 millió internet felhasználót. “Azáltal, hogy folyamatosan erősítjük a jelenlétünket a térségben, képesek leszünk közvetlen támogatást nyújtani az itteni hirdetőinknek” – indokolta sajtóközleményben a döntést Blake Chandlee, a vállalat egyik ügyintézője. A Facebook a múlt évben nyitott irodát Szingapúrban és Indiában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik